Ralf: Nincs pánikhangulat a Toyotánál

Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Honda idei első győzelmével egyre nagyobb a nyomás a Toyotán.
Vágólapra másolva!

Button a Magyar Nagydíjon megszerezte a Honda első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, mióta a motorgyártó átvette a BAR irányítását. A japán nagyvállalat egyébként legutóbb John Surtees révén szerzett győzelmet konstruktőrként a királykategóriában, még 1967-ben.

Eközben viszont a Honda nagy riválisa, a Toyota képtelen maradandót alkotni, pedig már ötödik évét töltik a Forma-1-ben, és a hírek szerint ők rendelkeznek a legnagyobb költségvetéssel.

Schumacher azonban cáfolta, hogy a Honda legutóbbi sikere pánikot keltett volna a kölni bázisú csapatban, bár bevallotta, ösztönzően hatott rájuk riválisuk futamgyőzelme.

"Pozitívan hatott ránk a Honda futamgyőzelme" - mondta Ralf. "Továbbra is keményen hajtunk, hogy elérjük céljainkat, és látva mások sikereit, egyre motiváltabbak vagyunk. Nyilvánvalóan szerencséjük volt Magyarországon, de megérdemelten győztek. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan mi is felállhatunk majd a dobogó legmagasabb fokára, így nem aggódom."

Ami a hétvégi versenyt illeti, Ralf a következőket mondta: "Az elmúlt futamokon már bizonyítottuk gyorsaságunkat, hiszen akár a dobogón is végezhettünk volna, ha nincsenek problémáink. Véleményem szerint Törökországban is kimagaslóan teljesítettünk, így Monzában sem lesz gond."