Massa higgadtan várja a Ferrari döntését

Vágólapra másolva!
A Ferrari újdonsült futamgyőztese, Felipe Massa megkönnyebbülten várja a szezon utolsó négy versenyét, noha jövője még teljesen nyitott a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A brazil versenyző a két héttel ezelőtt megrendezett Török Nagydíjon rajt-cél győzelmet aratott az Isztambul Parkban, ahol Forma-1-es pályafutása során először állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Massa ugyan megkönnyebbült az első győzelmét követően, továbbra is keményen fog dolgozni, hogy hozhassa az eredményeket.

"Minden eddiginél motiváltabb vagyok" - mondta. "A legjobb tudásom szerint versenyezek, és sokkal keményebben fogok dolgozni. Biztos vagyok magamban, tudom, hogy versenyképes vagyok, amit első győzelmem is hűen bizonyít. Nem egyszerű az idei szezon számomra, sokat kell még tanulnom, de minden versenyt a győzelem reményében kezdek meg."

"Ez az első évem egy élcsapat színeiben, és mindig ilyen eredményről álmodoztam. Sokkal érettebb vagyok, mint korábban, és ha a körülmények megfelelőek, akkor igenis képes vagyok a győzelemre. Fernando például győzelem nélkül zárta első évét a Renault színeiben, mégis bajnok lett az elmúlt esztendőben" - folytatta Massa. "Ahonnan én jövök, ott nagyon fontos a Forma-1, így nem egyszerű brazilként a királykategóriában versenyezni. Rengeteg nagy név volt már a sportban, de most mindenki rólam beszél."

"Úgy gondolom, hogy sok embernek szereztem örömet az első győzelmemmel, így boldog vagyok. Ám ez egy roppant nehéz világ, a dolgok gyorsan megváltozhatnak. Mindössze annyit tudok tenni, hogy a legjobb tudásom szerint versenyzek, ahogy azt eddig is tettem."

A Ferrari a hírek szerint a hétvégi versenyt követően Monzában jelenti be jövő évi versenyzői felállását, mellyel egy időben azt is megtudhatjuk, miként döntött Schumacher. A német versenyző jövője hatással lehet Massa pályafutására, aki bár mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2007-es idényben is az olaszokat szolgálhassa, sokan mégis úgy gondolják, ha Schumacher marad, Kimi Raikkönen esetleges érkezésével, Massa elveszítheti versenyzői ülését.

"Teljesen nyugodt vagyok" - mondta a brazil versenyző a Ferrari hétvégi bejelentésével kapcsolatban. "Annyit tudok, hogy egyre jobb vagyok, és ez is a tervem. Nem érzek extra nyomát magamon, mindössze továbbra is versenyképes akarok maradni."