Vágólapra másolva!
Egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint Michael Schumacher a hétvégén bejelenti visszavonulását.
Vágólapra másolva!

A Ferrari a hétvégén megrendezésre kerülő olasz futamot követően jelenti be jövő évi felállását, mellyel egy időben az is kiderül, miként döntött Schumacher jövőjéről.

Német lapértesülések szerint Michael már meghozta végső döntését, miszerint az év végén visszavonul, pedig a Ferrari korábban nyíltan kijelentette, akár arra is hajlandó, hogy életre szóló szerződést kössön Schumacherrel, aki a hétvégén elárulta, Monzában valóban bejelentést tesz.

Egykori csapatvezetője, Flavio Briatore is azok táborát gyarapítja, akik szerint a német bajnok az év végén visszavonul.

"Tudomásom szerint Michael hamarosan bejelenti, hogy a jövő évben nyugdíjba megy" - mondta az olasz szakember. "Számomra sokkal jobb lenne, ha azonnal visszavonulna, de valószínűleg a szezon utolsó három versenyén is rajthoz fog állni, így nem lesz egyszerű a Renault-nak megszereznie a bajnoki trófeát."

"Harminchét évesen már érzi az ember a megpróbáltatásokat. Ez már nem az a Schumacher, aki négy-öt évvel ezelőtt volt. A Forma-1-ben töltött megannyi szezonja után rá kellett döbbennie, hogy a nyakán vannak a fiatal, győzelemre éhes tehetségek, akiknek szinte semmi vesztenivalójuk nincsen."