A Renault visszavágásra készül Monzában

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso mindent megtesz azért, hogy a Ferrari hazai közönsége megverje Schumachert, és tovább növelje előnyét a világbajnoki pontversenyben.
Vágólapra másolva!

Bár a Renault fantasztikusan kezdte az évet, az Amerikai Nagydíjon a Ferrari feltámadt, és Schumacher zsinórban három futamgyőzelmet is aratott, mellyel tíz pontra megközelítette legnagyobb ellenfelét a világbajnoki összetettben.

Alonso azonban a Török Nagydíjon a biztonsági autónak és Schumacher hibájának köszönhetően újabb pontokat csent el a Ferrari hétszeres világbajnokától, így négy futammal az idény vége előtt tizenkét ponttal vezeti a pilóták versenyét.

Bár a hétvégén egyértelműen a Ferrari lesz a favorit, Alonso bízik benne, hogy megszerezheti pályafutása első győzelmét Olaszországban, mellyel tovább növelhetné előnyét Schumacherrel szemben a világbajnoki összetettben.

"Az idei évben már nyertem Silverstone-ban, Monacóban, Spanyolországban, és Monzában is elsőként akarok célba érni" - mondta Alonso. "Egy legendás pályáról van szó, így különleges lenne itt felállni a dobogó legmagasabb fokára, és hazai pályán megverni a Ferrarit. Tudjuk, hogy milyen fontos a bajnokság, ám ez a verseny más, mint a többi. A Renault számára csak egy cél van: a Ferrari előtt végezni. Az elmúlt futamokon remekeltek, így véleményem szerint megverni őket felér a győzelemmel. Jelenleg erre összpontosítunk."

A Renault számára nem lesz egyszerű a szezon utolsó négy megmérettetése, hiszen a Fellebbviteli Bíróság jogerős határozata alapján ki kellett szerelnie autóiból az általa kifejlesztett ellensúlyos lengéscsillapítót, mely egyesek szerint körönként akár három-négy tizedmásodpercet is hozott a franciáknak.

Alonso azonban dicsérő szavakkal illette csapata teljesítményét, így nem aggódik a folytatást illetően.

"Úgy gondolom, hogy a csapat fantasztikus munkát végzett Törökországban. Nem volt könnyű a nyári szünet számunkra, hiszen betiltották az ellensúlyos lengéscsillapítót, és a korábbi versenyeken sem teljesítettünk valami fényesen. Éppen ezért boldog vagyok, hogy Isztambulban megmutattuk, igenis versenyképesek vagyunk" - mondta Alonso. "Keményen hajtottunk, és bebizonyítottuk, hogy készen állunk felvenni a harcot a Ferrarival a szezon utolsó versenyein."