Montagny válthatja Zontát a Toyotánál

Vágólapra másolva!
Franck Montagny veheti át Ricardo Zonta megüresedő tesztpilótai állását a Toyotánál, miután a brazil versenyző a jövő évet a Renault-nál kezdi majd meg.
Vágólapra másolva!

Kezd egyre biztosabbá válni, hogy a Toyota brazil tesztelője, Ricardo Zonta a jövő évben a Renault-hoz igazol, hogy a Bridgestone abroncsokról szerzett tudásával segítse a franciákat a 2007-es idényben, mikor a japán cég lesz a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója.

Ezzel viszont a Toyotánál megüresedik egy tesztpilótai állás, így a kölni bázisú csapatnak tapasztalt helyettes után kell néznie. És itt jön a képbe Montagny, aki két évet szolgált a Renault-nál, mielőtt a tavalyi év végén elhagyta a világbajnok csapatot.

Bár egyelőre még egyik fél sem erősítette meg a híreket, Montagny nagy valószínűséggel élni fog a lehetőséggel, ugyanis jelenleg a Super Aguri harmadik számú versenyzőjeként tevékenykedik, és valószínűleg nem is lesz előrelépési lehetősége a csapatban, hiszen a vezetőség éppen azért váltotta le a Német Nagydíjon, mert vissza akart térni a teljes japán felállásra.