Holland cég kezébe kerülhet a Midland

Vágólapra másolva!
A sportautók gyártására specializálódott Spyker cég hétfői közleményében megerősítette, előrehaladott tárgyalásokat folytat Alex Shnaiderrel a Midland MF1 Racing versenyistálló esetleges felvásárlásáról.
Vágólapra másolva!

A közleményből kiderül, hogy a Spyker, illetve az ugyancsak holland székhelyű Lost Boy internet birodalom alapítója, a Michiel Mol által vezetett konzorcium előrehaladott tárgyalásokat folytat a silverstone-i bázisú alakulattal.

Az orosz születésű ám Kanadában élő milliárdos, Alex Shnaider 2005 januárjában szerezte meg az anyagi gondokkal küszködő Jordan versenyistállót, melyet az idei évben teljes orosz színekben Midland néven futtat a királykategóriában.

Egyesek szerint Shnaider nincs megelégedve a Midland teljesítményével, és mivel nem jönnek a várt eredmények, nem kíván több pénzt beleölni a csapatba. Az orosz üzletember azt fontolgatja, hogy eladja csapatát, melyre korábban - megbízható források szerint - egy 100 millió dolláros ajánlatot kapott a Mol vezette konzorciumtól.

Bár az elmúlt időben a feledés homályába merült a felvásárolás lehetősége, a felek hétfőn hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a tárgyalások továbbra is folynak.

"A Spyker Cars NV és az M-konzorcium megerősíti, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a Midland F1 tulajdonosával egy esetleges felvásárlásáról" - állt a közleményben. "A tárgyalások végkimenetele még számos tényezőtől függ. Ha megegyezés születik az ügyben, akkor a tranzakció költségeinek nagyobb részét az M-konzorcium, míg kisebb hányadát a Spyker fogja finanszírozni, és ennek fényében a részvények is arányosan oszlanak majd meg a két cég között."

A befektetők ígéretet tettek, minden fejleményről azonnal tájékoztatják a "közönséget".