Kubica: A lengyelek keveset tudnak az F1-ről

Vágólapra másolva!
A 21 éves Robert Kubica remekül debütált a Magyar Nagydíjon és a hátralévő öt futamon is ő lesz Nick Heidfeld csapattársa.
Vágólapra másolva!

Kubica az első lengyel pilótaként élete első Forma-1-es versenyén a hetedik helyet szerezte meg, amit ugyan utólag elvettek tőle, mert a mérlegelésnél az autó a minimumsúly alatt volt. Ettől függetlenül maradandót alkotott a Hungaroringen, és bizonyította, hogy a jövőben is lehet rá számítani.

Honfitársai reakciója viszont nem hozta könnyű helyzetbe Kubicát: "Nem vagyok benne biztos, hogy Lengyelországban túl sokan értenek a Forma-1-hez"- nyilatkozta a BMW pilótája. "Most óriási az érdeklődés, de a lengyeleknek nincs nagy múltja sem az F1-ben, sem az autósportban."

"Az embereknek, és a médiának is sokat kell még tanulniuk, mire rájönnek, mi hogyan is működik a száguldó cirkuszban. De nem vagyok benne biztos, hogy ők is akarják ezt. Úgy vélik, hogy már mindent nagyon jól értenek."

Bár Kubica teljes mértékben elégedett lehet a Forma-1-es bemutatkozásával, úgy gondolja, lehetett volna még szebb is számára a mogyoródi hétvége: "Nagy kár, hogy a gumik nagymértékű kopása miatt a futam után nem volt meg a kötelező súly, és ezért diszkvalifikáltak. A hetedik helyemért járó két pont nagyon fontos lett volna a csapat számára is a konstruktőrök versenyében"- kesergett Kubica.

A lengyel tehetség a szezon hátralévő részében is a pontokért szeretne harcolni, viszont ha tehetné, egyvalamin azért változtatna: "184 centiméter magas vagyok, és jobb lenne, ha kicsit alacsonyabb lennék, mert akkor a Forma-1-ben is könnyebb dolgom lenne."