Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya elmondta, azért hagyta el a Forma-1-et és döntött az amerikai NASCAR széria mellett, mert megunta, hogy semmi esélye nincs a futamgyőzelemre a McLaren istálló színeiben.
Vágólapra másolva!

Montoya az Amerikai Nagydíjat követően sokkolta a közönséget, mikor bejelentette, azonnali hatállyal elhagyja a McLarent és ezzel együtt az egész Forma-1-et. A kolumbiai versenyző a következő évet az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő NASCAR sorozatban kezdi majd meg, ahol reményei szerint jóval nagyobb figyelmet kap.

A heves vérmérsékletű versenyző hatalmas reményekkel érkezett a királykategóriába, ám sem a Williams-nél, sem pedig a McLarennél nem tudott maradandót alkotni. Montoya legutóbb 2005-ben állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

"Untam magam" - mondta Montoya az El Tiempo kolumbiai lapnak adott nyilatkozatában. "Nem élveztem a versenyeket. Mindent beleadtam, amit csak tudtam, és szinte minden célomat elértem. Már csak a bajnokságot kellett volna megnyernem, de rádöbbentem, hogy erre vajmi kevés az esélyem. A legjobb döntés, amit hozhattam, hogy elhagyom a Forma-1-et."

"Az autó nem ment, csapattársam is az ötödik-hatodik helyeken végzett. Szinte minduntalan ugyanott végeztünk. Ez is mutatja, hogy nem az én hibám volt, hanem az autóé. Mindenki megértheti, hogy az ötödik helyért harcolni nem olyan élvezetes. Új kihívást kerestem, és a NASCAR kétségkívül az. Teljesen más, új lendületet adhat nekem. Más világ, sokkal nyugodtabb, itt képzelem el a jövőm."

Montoya azt is elárulta, hogy egykori csapatvezetőjével, Ron Dennis-szel már a 2005-ös idény elején megromlott a kapcsolata, mikor vállsérülése miatt ki kellett hagynia néhány futamot. Akkor sokan támadták a kolumbiait, aki bár teniszbalesetről beszélt, az a hír járta, hogy motorozás közben bukott, és úgy sérült meg. Juan Pablo nem titkolta, amióta elhagyta a csapatot, nem is beszélt Dennis-szel.

"Azóta nem is beszéltem vele" - magyarázta. "Mikor elhagytam a csapatot, az ügyvédje felhívta az enyémet, és onnantól kezdve ők tárgyaltak. Minden rendben volt, jól kijöttünk Dennis-szel, míg el nem törtem a vállam. Felhívtam, és közöltem vele, mi történt. Azonban ezzel egy időben brit lapok egy teljesen más történetet közöltek le, és Dennis inkább nekik hitt."

"Azt gondolta, hogy hülyének néztem, és onnantól kezdve megromlott a kapcsolatunk" - tette hozzá Montoya, aki bár nem mondta ki, de éreztette, hogy ez is közrejátszott döntésében.