Schumacher dominált az utolsó nap Jerezben

Vágólapra másolva!
A Ferrari elégedetten várhatja a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjat, hiszen Michael Schumacher több mint egy teljes másodpercet vert a mezőnyre a tesztek zárónapján a spanyolországi Jerezben.
Vágólapra másolva!

Schumacher 1:16.626-os ideje majd három tizeddel volt gyorsabb, mint Heikki Kovalainen eheti pályacsúcsa, így több mint egy teljes másodperccel végzett az élen a többiek előtt pénteken Jerezben.

Schumacher és csapattársa, Luca Badoer sikeresen felkészítette az autókat a Francia Nagydíjra. A német versenyző az abroncsokon, míg kollégája az aerodinamikai elemeken dolgozott.

Badoer, aki egy alkalommal csúnyán megpördült, végül a negyedik helyen végzett, több mint két teljes másodperccel lemaradva Schumacher mögött.

Jacques Villeneuve, és Robert Kubica a tegnapi naphoz hasonlóan ma is sikeres munkát végzett a BMW Sauber színeiben, és egymás között osztoztak a második, illetve a harmadik helyen. A kanadai versenyző F1.06-os versenygépének orrkúpjára is felkerült az a bizonyos kis légterelő elem, melyre a héten mindenki felfigyelt. Jacques 97 megtett körével a nap legaktívabb versenyzőjének bizonyult.

A BMW versenyzői miatt egy-egy alkalommal előkerült a piros zászló, ugyanis mindkettőjük alatt megállt az autó a pályán.

A Toyota Racing versenyistálló sikeres tesztprogramot zárt Jerezben, ahol felkészítette a TF106-ost a soron következő megmérettetésre. Ralf Schumacher és Jarno Trulli a Bridgestone abroncsokon dolgozott . A kölni bázisú csapat utolsó napja azonban nem volt felhőtlen, hiszen mindkét versenyző motorjával gondok akadtak.

Christian Klien egyedüli versenyzőként volt jelen a Red Bull Racing istállónál, éppen úgy, ahogy Webber a Williams-nél. Az ausztrál versenyző a gumikon, illetve az FW28-as aerodinamikáján dolgozott, ám két alkalommal is galibát okozott: egyszer ugyanis megpördült, míg később vélhetően egy mechanikai meghibásodás megadta magát az autója.