Massát feldobta élete legjobb helyezése

Vágólapra másolva!
Felipe Massa, a Ferrari pilótája remek teljesítményt nyújtott Indianapolisban. Sokáig vezetett a versenyben, és végül márkatársa, Schumacher mögött a második helyen ért célba, nagy szerepet vállalva ezzel az olasz istálló idei első kettős győzelmét.
Vágólapra másolva!

Massának szüksége is van minél több ilyen eredményre, ha jövőre is a vörösök autóját akarja kormányozni, jelenleg ugyanis még nem ismert a 2007-es felállás. Az Egyesült Államokban megszerzett második hely nem mellékesen a brazil pilóta pályafutásának eddigi legjobb eredménye, így természetesen ez plusz motivációt jelent számára az Európai futamok előtt.

"Egy ilyen domináns teljesítmény, mint amit az USA-ban nyújtottunk, szerintem azt bizonyítja, hogy a Ferrarival ismét a legjobbak közt kell számolni"- nyilatkozta Massa a tengerentúli versenyt követően. "A csapat már az elmúlt versenyeken is a csúcs közelében járt, de akkor a körülmények olyanok voltak, hogy ezt nem tudtuk bizonyítani."

"Most, amikor visszatérünk Európába, szerintem a konkurencia is felerősödik majd, tehát nem leszünk ennyivel a többiek előtt, mint Indy-ben"- folytatta egy kis esélylatolgatással a 25 éves brazil. "Viszont Amerikában megmutattuk, hogy a Bridgestone abroncsai nagy melegben is versenyképesek tudnak lenni. Az európai nyárban pedig hasonlóan magas hőmérséklet vár majd bennünket."

"Ezen kívül várjuk az autó új evolúcióját is, amit ha összekombinálunk ezekkel a jó gumikkal, biztosan versenyképesek leszünk az öreg kontinensen is."

Massa még a vasárnapi versenyről is elmondta a véleményét: "Szerintem a futam nagyon jót tett a Forma-1 megítélésének az USA-ban. De én is nagyon élveztem, mert szerintem sikerült jól teljesítenem. Az autóversenyzés nem csak a sebességről szól, hanem nagyon okosan kell vezetned, különösen akkor, ha a csapatod a világbajnoki címért harcol. Szerintem Amerikában én is és a gárda is remek munkát végzett."

"A kettős győzelemből nagyon sok motivációt tudunk meríteni a szezon hátralévő részére, és ez nagyon fontos. Személy szerint számomra ez a második hely életem legjobb eredménye volt, és hihetetlen élmény volt a mezőny élén autózni"- foglalta össze a győzelem utáni érzéseit a brazil.

A verseny után pár napot még eltölt az óceán másik oldalán: "Sao Paulóban leszek a héten, mert most nem kell részt vennem a Ferrari tesztprogramjában, Jerezben. Nagyon boldoggá tesz ez a második hely. Fantasztikus volt annyi ember előtt Michael mellett dobogóra állni, a tömegben pedig rengeteg brazil zászlót láttam, amitől kissé el is érzékenyültem"- fejezte be Massa, aki minden bizonnyal mindent megtesz majd azért, hogy a jövőben többször is átélhesse ezt a felemelő érzést.