A tervek szerint halad Imola újjáépítése

Vágólapra másolva!
A San Marinoi Nagydíjnak helyet adó Imola felújítása eddig a tervek szerint halad, így a versenyt szervező cég egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a 2007-es idényben megrendezésre kerülő F1-es futamra nem készül el az új ring.
Vágólapra másolva!

Az olasz pályát nem kevesebb, mint 10 millió euróért alakítja át az imolai ringet üzemeltető cég, természetesen a helyi kormány támogatásával. A felújítási munkálatok magukban foglalják az új aszfaltot, a hosszabb boxutcát, illetve a legmodernebb technológiával felszerelt új létesítményeket.

A projectet a Forma-1-es pályatervező, Herman Tilke felügyeli.

Federico Bendinelli, a pályát üzemeltető Sagis cég elnöke elmondta, eddig minden a tervek szerint halad, így szeptemberben ténylegesen megkezdődhetnek a munkálatok, ugyanis akkorra biztosan elő tudják készíteni a terepet.

"A felújítási program a tervek szerint halad" - mondta Bendinelli az Autosprint-nek adott nyilatkozatában. "A helyi kormány által biztosított összeg átutalásra került, melynek egy részét már el is költöttük a különböző tanácskozásokra."

"Az elmúlt héten leültünk a mérnökökkel, akikkel Tilke kollégái, és Ecclestone emberei is beszéltek. A munkálatok szeptember utolsó hetében kezdődnek meg, miután a Superbike sorozat elhagyja a pályát."