A McLaren áll a Microsoft mögött

Vágólapra másolva!
Szerdán bombaként robbant a hír, miszerint a FIA döntésének értelmében a 2008-as idénytől a Microsoft MES lesz az egységes elektronikai rendszer beszállítója az F1-ben. Sokan nem tudták mire vélni az informatikai cég érkezését, ám mindenre fény derült.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalos közleményében adta hírül, hogy a 2008-as szezontól a Microsoft MES lesz az egységes elektronikai rendszer (ECU) kizárólagos beszállítója a Forma-1-ben. Már akkor sokakban felmerült a kérdés az informatikai cégóriás neve mögött szereplő hárombetűs rövidítéssel kapcsolatban, ugyanis sehol nem lehetett a nyomára bukkanni ilyen nevű leányvállalatnak.

Csütörtökön azonban fény derült a cég kilétére, ugyanis a céghez közel álló források megerősítették, hogy a MES rövidítés nem más, mint a McLaren Electronic System, egy független fejlesztői vállalat a McLaren csoporton belül.

A cég immáron tizenöt éve független fejlesztői csoportként tevékenykedik, és látja el elektronikai rendszereivel a Forma-1-es mezőny jelenlegi csapatait. Ugyan a MES rövidítés tartalmazza a McLaren előtagot, és a csapat wokingi Technológiai Centrumában székel, nincs különösebb kapcsolatban a Forma-1-es részleggel.

"A McLaren Electronic System egy független fejlesztői vállalat a McLaren Csoporton belül. Célja az, hogy olyan autóelektronikai berendezések széles skáláját kínálja ügyfelei számára, melyek kimagasló megbízhatóságukról és csúcstechnológiájukról híresek."

A MES nem csak a McLaren összes riválisának, hanem a WRC-ben szereplő csapatoknak is a beszállítója, így nem mondható tapasztalatlannak ezen a területen.