Alonso: 2007-ben a McLaren fog dominálni

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso annak ellenére sem bánja, hogy a jövő évben a McLaren-Mercedes istálló versenyzője lesz, hogy jelenlegi csapata, a Renault fantasztikusan teljesít az idei esztendőben.
Vágólapra másolva!

Alonso a 2006-os idény végén elhagyja jelenlegi munkaadóját, hogy a jövő évet Ron Dennis csapatánál kezdhesse meg. Igen ám, de a McLaren idén még egyetlen egyszer sem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg Alonso a Renault-val már hat győzelemnél jár, és a világbajnokságban is megnyugtató az előnye.

Mindezek ellenére a spanyol pilóta úgy gondolja, hogy a 2007-es idényben a McLaren lesz a legesélyesebb a bajnoki címre.

"Nem, egyáltalán nem sajnálom, hogy így döntöttem" - magyarázta Alonso a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Egy új fejezetet szeretnék megkezdeni a karrieremben, és ezt Ron Dennis csapatánál képzelem el. Úgy gondolom, hogy a jövő évben a szürkére festett autók lesznek a legversenyképesebbek."

A 24 éves világbajnok az idei évben megrendezett tíz versenyből hat alkalommal győzedelmeskedett, és egy futam - az amerikai - kivételével mindig a dobogón végzett. Bár parádés a mérlege, Alonso mégis csak 19 ponttal vezet a bajnokságban a második helyen tanyázó Schumacherrel szemben.

"Mivel az idei évben Michael Schumacher a legfőbb riválisom, teljesen más a helyzet, mint 2005-ben volt" - mondta. "Akkor Raikkönennel vívtam kemény küzdelmet, de a McLaren roppant megbízhatatlan volt, így nagyobb léptekben tudtam elszakadni tőle, különösen a szezon elején."

"Idén más a helyzet, hiszen a Ferrari még egyszer sem adta meg magát, így csak az első helyek megszerzésével tudtunk elszakadni tőlük."

A Renault spanyol pilótája az idei évben először maradt le a dobogóról Indianapolisban, ahol az egész hétvége folyamán küszködött. "Amerikában szinte semmi nem működött, az autótól kezdve a motorig. Már a hétvége első napján látszott, hogy nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy a dobogóra kerüljünk."

"Mindezek ellenére csak azt tudom mondani, hogy bár nem lesz könnyű az idei év, mivel rengeteg a jó versenyző a mezőnyben, ez az utolsó évem a Renault-nál, így minden eddiginél motiváltabb vagyok."