A Williams nem változtat felállásán 2007-ben

Vágólapra másolva!
Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett, a Williams istálló vezetősége a mai nap elhintette, a jövő évben is számítanak Mark Webber segítségére, noha az ausztrál versenyzőnek az év végén lejár a szerződése.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben borzalmas teljesítményt nyújtott a Williams, Mark Webber remekül veszi az akadályokat az idei esztendőben, amely a grove-i bázisú csapat vezetőségének figyelmét is felkeltette.

Az ausztrál versenyző szerződése az idei év végén érvényét veszti, ám kontraktusában szerepel egy olyan cikkely, mely kimondja: a csapatnak legkésőbb augusztus elejéig, azaz a Magyar Nagydíjig döntést kell hoznia jövőjéről. Ennek fényében tehát abszolút logikus lenne, ha a csapat rábólintana Webber szerződéshosszabbítására.

"Frank dönt a versenyzőkről, azonban az a legvalószínűbb, hogy a jövő évet jelenlegi pilótapárosunkkal kezdjük majd meg" - mondta a csapat technikai igazgatója, Sam Michael, aki egyébként Webber honfitársa.

"A Williams minden opciót figyelembe fog venni, azonban Frank csak akkor dönt, ha annak eljött az ideje. Viszont véleményem szerint nincs okunk arra, hogy megbolygassuk jelenlegi felállásunkat."

Webbert korábban már szóba hozták a Renault istállóval is, ugyanis egyesek azt gondolják, ha a franciák nem tudják megszerezni Fernando Alonso megüresedő helyére Kimi Raikkönent, akkor az ausztrált ültetik Giancarlo Fisichella mellé a 2007-es idényben.

Ha Webber végül a távozás mellett döntene, nem kizárt, hogy helyét a McLaren kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya vehetné át, akinek igen kecsegtető szerződést kell kínálni ahhoz, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradjon.