Ralf már nagyon várja Montrealt

Vágólapra másolva!
A 2001-es volt az eddigi egyetlen szezon, amikor Ralf Schumacher három győzelmet is aratott. Ezek közül egy alkalommal Montrealban száguldott át elsőként a célvonalon, pontosan ott, ahol a hétvégén is jelenése lesz a Forma-1-es mezőnynek.
Vágólapra másolva!

Az ifjabbik Schumacher tehát nem véletlenül várja nagy izgalommal a hétvégi nagydíjat: "A következő hetekben Észak-Amerikában versenyzünk majd, előbb Montrealban, majd egy héttel később Indianapolisban. A monzai teszten jól felkészültünk, úgyhogy lényegesen jobb eredményben bízunk, mint amit legutóbb elértünk"- nyilatkozta a német.

"A kanadai pálya nagyon igénybe veszi mind a technikát, mind a pilóta szervezetét. Június végén általában nagyon meleg van Quebec-ben, és ez igen jó kondit követel tőlünk versenyzőktől."

"De az autók is kapnak majd rendesen. A bahreini után a Circuit Gilles Villeneuve a következő olyan pálya, ami a fékeket a legnagyobb próba elé állítja. A csapatok megpróbálják a szabályok adta korlátok közt a legjobb teljesítményt kihozni az autóikból, de ugyanakkor kímélniük is kell a technikát. Ez nem egyszerű feladat"- vázolta fel a német a Kanadai Nagydíj nehézségeit.

"Már nagyon várom Montrealt, ott mindig remek a hangulat. A montreali emberek számára a Forma-1-es futam az év eseménye, ennek megfelelően mindig nagy a készülődés, ráadásul most Quebec születésnapját is ünneplik. Óriási hétvége van kilátásban. Én már hétfőn elutazom, mert hat óra az időeltolódás, és szeretnék időben átállni"- zárta mondandóját a 30 éves pilóta, aki tehát felkészült a jó eredményre. Már csak az a kérdés, hogy az utóbbi időben nem egyszer átalakított Toyota is tudja-e majd hozni magát.