A Renault eldöntheti a vb-t Észak-Amerikában

Vágólapra másolva!
A Renault vezetősége úgy gondolja, ha a soron következő Észak-Amerikai versenyeken tovább tudják növelni előnyüket a Ferrarival szemben, akkor az olaszok végleg lemondhatnak arról, hogy megszerezzék az idei bajnoki címet.
Vágólapra másolva!

Bár a francia alakulat vezérkara az elmúlt időben többször is hangsúlyozta, hogy egyelőre még nem érezhetik a zsebükben a bajnoki címet, a Renault technikai igazgatója, Bob Bell elhintette, ha a Kanadai-, illetve az Amerikai Nagydíjon tovább tudják növelni előnyüket a többiekkel szemben, akkor bebiztosíthatják maguknak az idei bajnoki trófeát.

"Elérkeztünk az év azon pontjához, mikor el kell dönteni, milyen komoly fejlesztések szükségesek még az év végéig. Attól függően, mekkora előnyt tud valaki felhalmozni az idény közepéig, úgy hozza meg döntését a további fejlesztésekkel kapcsolatban" - magyarázta Bell.

"Ha sikerül az Észak-Amerikai versenyeken jól szerepelnünk, ami lélektanilag óriási segítség lenne, akkor Magny-Cours-ban is támadó felfogásban kezdhetnénk meg a futamot. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazai versenyünkig tovább növeljük előnyünket mindkét pontversenyben."

Fernando Alonso jelenleg 23 ponttal áll az élen a pilóták versenyében Michael Schumacher előtt, míg a Renault-t 31 pont választja el a konstruktőrök versenyében a második helyen tanyázó Ferraritól.

"Nem látok okot arra, hogy ne tudjunk harcba szállni a győzelmekért a soron következő versenyeken. Abban is biztos vagyok, hogy tovább tudjuk növelni előnyünket a Ferrarival szemben, hogy mikor visszatérünk Európába, már ne legyen akkora nyomás rajtunk" - folytatta Bell. "Ha ekkora előnnyel hagyjuk el a bajnokság felét, akkor ellenfeleinknek kimagaslóan jobban kell teljesíteniük az évad második felében, mint ahogy mi teljesítettünk az elsőben. Ez viszont nem lesz egyszerű."

A Forma-1 valaha volt legfiatalabb világbajnok, Fernando Alonso korábban már tisztázta, nem engedhetik meg maguknak, hogy leeresszenek, hiszen a Ferrari komolyan fenyegeti őket.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben nem kellett megszakadnia Alonsónak a szezon második felében, mert legnagyobb ellenfele, Kimi Raikkönen megbízhatósági problémákkal küszködött, a spanyol versenyző elárulta, az idei esztendő teljesen más, hiszen a Ferrari gyorsasága és megbízhatósága abszolút a helyén van, így a Renault nem engedheti meg magának, hogy leeresszen.

"Egyelőre még nem hagytuk el a szezon felét, és a Ferrari nagyon erős ellenfélnek bizonyul" - mondta Alonso. "A tavalyi évben olyan csapatok ellen harcoltunk, melyek megbízhatósági problémákkal küszködtek, ám a Ferrari idén tökéletesen muzsikál. Minden egyes versenyen az élmezőnyben vannak, és Kanadában is jók lehetnek. Éppen ezért továbbra is támadnunk kell, agresszíven kell versenyeznünk, új elemekkel kell előrukkolnunk, hogy minden versenyen a határon tudjunk autózni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy leeresszünk, különösen nem a szezon ezen szakaszában."

A Kanadai Nagydíj előtt Alonso tisztában van azzal, hogy a Circuit Gilles Villeneuve nem fekszik a legjobban a Renault-nak, hiszen az elmúlt két esztendőben egyik versenyzőjük sem tudta befejezni a viadalt.

"Kanada mindig rajta van a listámon, hiszen még soha nem állhattam fel a dobogóra Montrealban, így célom az, hogy ezt a 2006-os idényben pótoljam. Mindent megteszek majd, hogy ez sikerülhessen" - magyarázta Alonso.

Bell a következőkkel folytatta: "Valóban dobbantani szeretnénk Kanadában, ugyanis az elmúlt két évben csúnyán elbuktunk Montrealban, pedig a sebességünk mindig megvolt. 2005-ben kettősgyőzelmet is szerezhettünk volna, de sajnos elvéreztünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy javítani tudjunk a kanadai mérlegünkön."

"Nyilvánvaló, hogy a csomagunk sokkal jobb, mint a tavalyi évben volt. Az idei szezonban eddig mindössze csak egyszer fordult elő technikai probléma nálunk, ami szép eredmény. Kanada nem egyszerű pálya, hiszen komoly feladat elé állítja az autókat, különösen a kemény fékzónái miatt. Azonban biztos vagyok benne, hogy a megbízhatóságunkkal most sem lesz probléma, és sikeresen vesszük majd az akadályokat."