Schumacher Amerikában töltődik fel

Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher a Silevrstone-i futam után már-már szokásos amerikai nyaralásra utazik majd. Alonsóval szembeni 23 pontos hátránya ellenére a német továbbra is elszántan küzd majd a felzárkózás érdekében.
Vágólapra másolva!

Miután a német a Brit Nagydíjon újfent alulmaradt a címvédésre készülő Fernando Alonsóval szemben, és a kettejük közti különbség újabb két ponttal nőtt, nagyon úgy tűnik, hogy ha Alonso nem hibázik, akkor Schumachernek nem lesz esélye a világbajnoki cím megszerzésére. Abban az esetben, ha a Ferraris a hátralévő tíz futamot megnyeri, de a spanyol mindig második lesz, akkor is még három pont előnye lesz Alonsónak a szezon végén.

Schumacher a Brit Nagydíj után azt nyilatkozta, hogy még nem mondott le arról, hogy az idei kiírásban elhódítsa nyolcadik egyéni világbajnoki trófeáját. "Kijelenthetjük, hogy kőkemény lesz a szezon, ha így folytatódik tovább. De tegyük hozzá, hogy még az idei versenysorozat felénél sem járunk. Fernando nagyon meggyőző, és hatalmas előnye van, de nem adhatjuk fel, ahhoz még túl sok futam van hátra"- érvelt a német klasszis.

A küzdelmet feladni valóban korai lenne még, hiszen 100 pontot lehet még szerezni a hátralévő versenyeken, de ami kedvét szegheti a Ferrari német sofőrjének, hogy az Alonso - Renault formáció legutóbb szinte pontosan egy éve, a Kanadai Nagydíjon nem tudta befejezni a versenyt. Akkor sem a francia versenyautó megbízhatóságával volt a gond, hanem Alonso szabta el az egyik kanyart, és a falon ragadt.

A hétvégi, Silverstone-i második helyezést a Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt csalódásként értékelte. Az olasz istálló a többiekhez hasonlóan Barcelonában tesztelt a futamot megelőzően, és az ottani eredmények alapján jobbra számítottak Schumacherék. A hétvége pozitívuma viszont az, hogy a német pilóta 18 pontra növelte előnyét a harmadik helyezett Kimi Raikkönennel szemben, ami szintén tetemesnek tűnik.

A két tengerentúli nagydíj előtt azonban bizakodó a Ferraris, hiszen Montrealban és Indianapolisban a 248 F1-es kódjelű vörös gép jó végsebessége még sokat kamatozhat: "Karakterisztikájukat tekintve két különböző pályáról van szó, teljesen más aerodinamikai csomag kell mindkét versenyre. Nem tesztelünk ezeken a ringeken, így senki sincs előnyben a másikkal szemben. Remélem, jók leszünk!"

Michael Schumacher annak érdekében, hogy erőt merítsen a folytatáshoz, Amerikába utazik feleségével és barátaival, ahol lesz ideje kiszellőztetni a fejét. Tegyük hozzá, van is min túltennie magát, hiszen a monacói időmérőn történt manőverét azóta is felemlegetik neki. Mindenestre a tengerentúlon pihenéssel és a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseinek követésével tölti majd idejét.

"Elmegyünk nyaralni, úgy ahogyan mi szeretjük: távol a forgatagtól, sok kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel, közel a természethez. Ez nálunk lassan már tradíciónak számít, a tengerentúli versenyek előtt általában mindig eltöltünk Amerikában pár napot. Biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni"- zárta nyilatkozatát Schumacher.