Coulthard: Undorítóan viselkedett Montoya

Vágólapra másolva!
 A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard rettenetesen berágott Montoyára a mai időmérő edzést követően. A veterán pilóta egyszerűen undorítónak titulálta a kolumbiai pilóta vezetési stílusát.
Vágólapra másolva!

David Coulthard az időmérő edzést követően elmondta, rengeteg időt vesztett Montoya mögött a kvalifikációs tréning második etapjában, és arra szólította fel a versenybírókat, hogy vizsgálják felül az említett ügyet.

A skót versenyző szerint a McLaren pilótája veszélyeztette őt az időmérő edzésen, miközben mindent megtett annak érdekében, hogy a második etapban megakadályozza őt a továbbhaladásban.

"Elengedtem Montoyát a Club kanyarban. Aztán hirtelen olyan közel jött hozzám, amennyire csak tudott, és azt vettem ki, hogy talán azt akarja közölni felem, hogy megpróbáltam őt feltartani, ami nem volt igaz. Azonban, ha ez így is lett volna, akkor jobban tette volna, ha az eset után felkeres engem személyesen" - mondta Coulthard.

"Már az is veszélyes volt, hogy olyan közel jött hozzám. Ám ez még semmi. A kör második felében a korábbinál szélesebben vette a kanyarokat, és olyan lassan ment előttem, ahogy csak tudott. Mivel nem volt technikai problémája, egyértelműen azért lassított, hogy feltartson engem. Szabályok vonatkoznak ránk, melyek kimondják, hogy tilos feltartani a másikat."

"Egyszerűen nem tűrhetjük, hogy valaki így viselkedjen a másikkal."

Coulthard bízik abban, hogy a stewardok megbüntetik Montoyát a történtekért. "Beszélniük kell vele, mert igenis történt valami" - mondta David. "Nem akarok ebből előnyt szerezni, hiszen kétség nem fér hozzá, hogy gyorsabb az autója, de akkor is lépni kell valamit az ilyen esetek ellen. Ez nem az időmérőről szól, hanem a versenyzői viselkedésről."

"Undorítóan viselkedett, ezt nem szabad eltűrni a Forma-1-ben. Ez csakis a józanság kérdése. Valaki egyszerűen nem tud higgadt maradni, más a vérmérséklete. A stewardok azonban ezen változtathatnak. Ám miután a tavalyi Monacói Nagydíjat követően túlságosan szigorúnak titulálta a versenybírákat, nem várhatjuk el tőle, hogy józanul cselekedjen."

Coulthard a 11. helyre kvalifikálta magát a mai időmérő edzésen.