Fisichella: A Renault alázhat Monacóban

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella magabiztos, hogy a Renault a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon tovább szárnyalhat, noha a tavalyi évben vereséget mért rájuk egyik legnagyobb ellenfelük, a McLaren-Mercedes.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Spanyol Nagydíjon felállhatott a dobogóra, Fisichella úgy gondolja, hogy a Renault a hétvégén megrendezésre kerülő monacói futamon is brillírozhat, és tavalyi vereségük után megszerzi a győzelmet a hercegségben.

"Biztos vagyok benne, hogy az R26-os gyors lesz az utcai ringen" - mondta Fisichella. "A legutóbbi verseny Barcelonában jól sikerült számomra: oly sok balszerencsés hétvége után végre nem volt semmi problémám, így sikerült felállnom a dobogóra, melynek roppantul örülök."

"Tudjuk, hogy nagyon kemény a küzdelem, és rengeteg múlik majd azon, miként teljesítenek a Michelin abroncsok. A tesztcsapat erején felül dolgozott az elmúlt héten a Paul Ricardon, hogy megtalálja a legjobb keveréket a monacói pályára. Éppen ezért optimistán várom a hétvégi futamot."

"Biztos vagyok benne, hogy a Monte-Carlói Nagydíjon jól fogunk szerepelni."

Fisichella szerint az R26-os karakterisztikája lehetővé teszi számukra, hogy a szombati - minden eddiginél fontosabb - időmérő edzésen kihozzák autóikból a maximumot, és az első sorok egyikéből várhassák a futamot.

"Jól kell magad érezned az autóban. Az R26-ost roppant könnyen lehet irányítani. Mivel aerodinamikája rendkívüli, könnyedén lehet bánni vele a határokon. A hétvége folyamán ahogy gyorsabbak leszünk, egyre közelebb kerülünk a kerékvetőkhöz és a szalagkorlátokhoz, így az időmérőn ki tudjuk majd hozni autóinkból a maximumot. Egy olyan autóra van szükségünk, mely úgy reagál, ahogy azt a versenyző akarja, és úgy gondolom, hogy az R26-os pontosan ilyen."