Monteirónak elege van a Super Agurikból

Vágólapra másolva!
Tiago Monteiro a Spanyol Nagydíj után kifakadt, és elmondta nem túl jó véleményét a Super Agurival kapcsolatban. A Midland F1 Team portugál pilótája Barcelonában összeakasztotta a bajszát Montagnyval, de a két csapat közt nem ez volt az első incidens.
Vágólapra másolva!

Miközben az élen a Ferrari és a Renault csatázik egymással, a mezőny végén is történnek érdekes összecsapások. A két leggyengébb csapat, a Midland és a Super Aguri egymást aprítják, mintha nem lenne elég bajuk enélkül is.

Legutóbb Barcelonában a startot ismét a japán csapat pilótái, Szato és Montagny kapták el jobban. Monteiro és Albers persze nem adták fel, így már az első körben kisebb-nagyobb surlódás alakult ki négyőjük közt.

Ezúttal konkrétan Monteirónak gyűlt meg a baja Montagny-val. A portugál előzni próbálta a pályafutása második versenyén induló franciát, de autóik összekoccantak, aminek az lett a következménye, hogy Monteiro a kavicságyba sodródott. A Midland a futam után reklamált a versenybíróságnál, de egyszerű versenybalesetnek minősítették a szituációt.

"Mint eddig általában mindig, a rajtnál a Super Agurik megelőztek bennünket"- idézte fel a Barcelonában történteket Monteiro. "Szatót nem sokkal később sikerült visszaelőznöm, és ekkor Montagny mögé kerültem. Kívülről próbáltam meg elmenni mellette, de nekem jött, és tönkretette a hátsó gumimat. Megpördültem, és rengeteg időt vesztettem ezzel a kis történettel."

A két gárda közt már korábban is voltak összetűzések. Imolában még Montagny elődje, a sokat kritizált Judzsi Ide vetett véget igen korán Christijan Albers versenyének. A japánt a verseny után meg is büntették, sőt Idének az volt az utolsó fellépése a Forma-1-ben.

"Ezek a szituációk nagyon bosszantanak"- folytatta Monteiro. "A Super Aguri túl sok rizikót vállal, nem fogják fel, hogy egy verseny nem két körös." A portugál régi barátját, Montagny-t is figyelmeztette: "Franck-nek lényegesen több tapasztalata van, mint Idenek volt, de még neki is meg kell tanulnia, hogy nem az első körben kell megnyerni a versenyt."

Monteiro végül a 16. helyre hozta be a Midland-et. "A kicsúszás után összeszedtem magam, és a legjobb tudásom szerint autóztam. Az autó jól viselkedett, az egyensúly nagyon rendben volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam még előrébb verekedni magamat"- fejezte be a második szezonját futó versenyző, aki valószínűleg a Montagnyval történt ütközése nélkül sem tudott volna sokkal előrébb végezni.

Amit a Super Aguri versenyzői művelnek, az viszont valóban hagy némi kívánnivalót maga után. Judzsi Ide versenyzői engedélyét vissza is vonta a FIA, még mielőtt valami komolyabb bajt okozott volna. Franck Montagny tesztpilótaként óriási rutinnal rendelkezik, de a legutóbbi eset is bizonyítja, hogy a versenyzés teljesen más kategóriába tartozik. Takuma Szato, aki tavaly még a legtöbb roncsderbi aktív résztvevője volt, idén eddig kimaradt a koccanásokból. Csak el ne kiabáljuk, mert ő is tud ám felfordulást okozni!