Kanadában készülhet az új Camaro

Vágólapra másolva!
A General Motors kanadai üzemét választotta az új Chevrolet Camaro gyártásához, az értékesítés 2009-ben indul.
Vágólapra másolva!

A GM kanadai üzemének vezetője jelentette be a hírt, mely szerint az anyavállalat az Oshawa üzemet választotta ki a feltámasztott legendás modell gyártásához. Arturo Elias, a GM kanadai igazgatójának, a napokban tett bejelentése szerint a Camaro sorozatgyártásra kész verziója legkorábban a 2008-as év végén kerülhet gyártószalagra, a forgalmazás pedig 2009 első negyedévében kezdődhet meg.

A gyártás megkezdéséig az üzemet át kell alakítani, ez pedig 740 millió kanadai dolláros, vagyis körülbelül 142,5 milliárd forintos befektetést igényel. Az új Camaro megjelenésével alaposan felbolygatta a hagyományos amerikai sportautók rajongóinak táborát, és újabb elismerést hozott a Chevrolet márkának. A Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmány az 1969-es modell újraértelmezése, az eredeti hangulat és formavilág megtartásával, és annak finom modernizációjával.

Az eredeti modellből 1967 és 2002 között összesen 4,8 millió darabot gyártottak, és a GM büszke a tanulmány által aratott előzetes sikerekre. Az új generációs Camaro kiváló és méltó versenytársa lehet a modernizált, ikonikus jelentőségű sportautóknak, mint például a 80-as és 90-es évek utáni haldoklásból feltámasztott Ford Mustangnak, vagy a nemrégiben szintén átgondolt Dodge Chargernek.