Megújult a BMW X3

Vágólapra másolva!
A BMW X3 2003 óta van jelen a piacon, így időszerűvé vált a modell frissítése. Az új változat ősszel érkezik.
Vágólapra másolva!

A felfrissített BMW X3-at eddig csak kémfotókon láthattuk, ám a gyár most közzétette az új modell hivatalos fotóit. Ami az autó kinézetét illeti, a BMW mérnökei áttervezték az első lökhárítót, felette nagyobb lett a légbeömlő, és a ködlámpákat is az orr szerves részévé tették.

Motorizáltságtól függően, az X3-ason az alapfelszereltség részét képezik a 18 colos könnyűfém felnik, és a nagyobb méretű, dupla kipufogók. Az X3-on eszközölt változtatások az autó hátulján is látszódnak, például LED-esre cserélték a lámpákat, és új színkombinációkkal is gazdagították a választékot.

Az autó belterében is új látvány fogadja az utasokat, ott van mindjárt a kormány, amelyet háromküllősre cseréltek a bajor márka mérnökei. A korábbi ígérethez híven megújultak a belső borítás anyagai is, és néhány extra átkerült az alapfelszereltségbe.

Biztonság tekintetében a BMW legújabb fejlesztésű menetstabilizátorát kapcsolták az xDrive négykerék-meghajtáshoz, amely DTC funkcióban kissé nagyobb mértékben engedi megcsúszni a kerekeket, azok kedvéért, akik biztonságosan szeretnék élvezni a tempós kanyarodást. Az X-sorozatból egyébként a 3-as kapta meg alapból ezt a biztonsági extrát. A lejtőn való elindulást segítő rendszer mellett az X3 fékbetétei esőben megszárítják a tárcsát, és figyelik a fékerőt.

Az új X3 motorkínálatának csúcsát az 535d modellből kölcsönzött 3 literes, 286 lóerős dízel erőforrás képezi, amely az X3 sd-ben dolgozik majd. A dupla turbós blokk percenkénti 1750-es és 2250-es fordulat között 580 Nm forgatónyomatékot produkál.

A némileg gazdaságosabb erőforrásra vágyók a dízel-kínálatból választhatják a 2 literes blokkot, amely szerényebb, 150 lóerős telje

sítményt produkál, és a kínálatban marad az X3s-hez tartozó, 218 lóerős egység is. A benzines X3-ra vágyók választhatják a hathengeres kínálat két új tagját, a 2,5 literes, 218 lóerős, és a 272 lóerős, 3 literes egységet.

Az X3 3.0si és a 3.0sd-hez, illetve mindegyik hathengeres változathoz a gyár hatfokozatú automata, a többi változathoz pedig szintén hatfokozatú, de manuális váltót kínál. A megújult BMW X3 Európában valamikor szeptemberben kerül először a márkakereskedésekbe.