Szupererős 350Z a Nissantól

Vágólapra másolva!
A goodwoodi Sebességfesztiválon a Nissan két különleges tanulmányt mutat be, köztük egy 380 lóerős 350Z-t.
Vágólapra másolva!

Idén július 7-9-ig esedékes a goodwoodi Sebességfesztivál, amelynek ún. "supercar paddock" részlegében a Nissan mindig kiállított egy 350Z-t az utóbbi három évben. Idén sem lesz ez másként, de a japán gyár most igazi újdonsággal készült, mégpedig a sportkupéból faragott GT-S tanulmánnyal.

A Nissan egyelőre nem árult el túl sokat a modellről, fotóból is csak egy titokzatosat hozott nyilvánosságra. Azt viszont már lehet tudni, hogy a cranfieldi technikai centrum munkatársai a 3,5 literes V6-os motorból 380 lóerőt préseltek ki 300 helyett, a fékeket pedig a megnövekedett teljesítményhez igazították. A jobb tapadás érdekében átdolgozták a futóművet, a sok cicomának köszönhetően a külső különben igazán sportos lesz.

A Nissan egy másik újdonságot is elvisz Goodwoodba, mégpedig a Muranóból készített GT-C tanulmányt, amely alatt 22"-os felnik feszülnek. A motor 234-ről 350 lóerőre izmosodott, az összkerékhajtás maradt. A Nissan közleménye szerint a két koncepció "a közeljövőben" sorozatgyártásba kerülhet.