Magyarnak is érzi magát a szegedi kapuszseni

Vágólapra másolva!
Bár a magyar férfikézilabda-válogatott nem érte el a szövetség által kitűzött célt, s nem jutott a legjobb hét közé a németországi világbajnokságon, még nincsen veszve semmi az olimpiai részvételt illetően. Így érzi ezt Puljezevics Nenad, a Pick Szeged extraklasszis kapusa is, aki a Vendégszobában többek között azt is elmondta, miért választotta a magyar állampolgárságot, kit tart a legtehetségesebb magyar kézilabdázónak és a világ legjobb kapusainak.
Vágólapra másolva!

Régóta Pick-drukker vagyok, Szerbiából járunk át meccset nézni, ön az imádott kapusunk. Nem gondolkozik azon, hogy visszaszerződjön Szerbiába? [Zlatan&Juve]
- Valamennyi tervem most Szegedhez köt, esetleg pályafutásom végén térnék haza Belgrádba, hiszen ott a családom, ott a házam.

Mi a titka, hogy ennyire jól véd és szinte mindent megfog? Köze van annak is hozzá, ahogy magát tüzeli? [maszaraul]
- Azért minden labdát nem tudok kivédeni, de nagyon fontos, hogy minden mérkőzésre jól felkészüljek fizikailag, taktikailag és lélektanilag is. Persze örülök, ha fontos labdát védek, mint ahogy a játékos is örül a gólnak.

Szeretne elérni valami sikert a Szegednél? (pl. a BL-ben vagy hazai bajnokságban) [makler]
- Természetesen nagyon szeretnék sikereket elérni, nagyon remélem, legalább egyszer nyerünk magyar bajnokságot. Jövőre a Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé kerülhetünk, de ehhez szerencsére is szükség lesz.

Milyen a kapcsolata a Szeged többi játékosával? Csak edzésen találkoznak vagy a magánéletben is? [Al Ashrad]
- Sokat barátkozom a játéktéren kívül is, nagyon jól érzem magam Szegeden. Mindenki jó barátom.

Szegeden tervezi befejezni a pályafutását? Hány évig szeretne még védeni? [Soldano]
- Még 3-4 évet mindenképpen, az a tervem, hogy Szegedről vonulok vissza. Nehéz lenne ismét költözni, nagyon nem szeretek.

Lát reális esélyt arra, hogy a Pick már a következő szezonban bajnok lehessen? [tb71]
- Mindenképpen nagyobb esély van rá a következő idényben, mint a mostaniban. Természetesen idén is megpróbálunk mindent, amennyiben esély mutatkozik arra, hogy elérjük a célt. Nagyon fontos, hogy a sorsdöntő mérkőzést hol játsszuk majd a Veszprémmel, ez gyakorlatilag eldöntheti a bajnoki cím sorsát.

Mi a véleménye a veszprémi szurkolókról? [Lader]
- Természetes, hogy a saját klubjukért drukkolnak, nagyon jó olyan meccsen játszani, ahol teltház van. Nagyon szeretnék egyszer a válogatottal Veszprémben játszani, és akkor megnézni, mennyire drukkolnak nekünk és személy szerint nekem.