Gerendai Károly: Nő a Sziget színvonala

Vágólapra másolva!
Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője idejét nem sajnálva a legváltozatosabb kérdésekre válaszolt az előttünk álló egy hét együttléttel kapcsolatban. Kiderült, hogy mit lehet, és mit nem a Szigeten, de többek között arra is fény derült, hogy az Iggy and The Stooges helyett, miért az Anima Sound System lép fel főműsoridőben.
Vágólapra másolva!

Sziasztok! Sajnos csak egy órám van, de addig szívesen állok bármilyen kérdésben rendelkezésetekre!

Körülbelül mennyi embert vártok a Szigetre? Melyik napra várjátok a legtöbbet? [RexterII]
- Egy nap maximum 65 ezer látogatót engedünk be, szerintem a szombati radioheades napon van esély a legtöbb látogatóra.

A szigetre hány éves kortól lehet menni? [Tigriskee4]
- Bármennyitől, de 14 éves korig felnőtt kísérővel. Egyébként 10 éves korig ingyenes a belépés.

Milyen sztárvendégek lesznek a Szigeten? [Vagány kiccaj!!]
- Ezt most hosszú lenne felsorolni, csak nemzetközi fellépőből 250 van. A sziget.hu-n megnézheted a részleteket.

Miért jó ez a kétféle hetijegyes rendszer? [NOT_keresek!]
- Mert tavaly elfogytak a hetijegyek és azért lehetett csak 25 ezret kiadni, mert nincs több sátorhely, így a hazamenős jegyekkel együtt - ha van rá igény -, többet is ki tudunk adni.

A Rasmustól lehet majd autogramot kérni? [Miss Cicuska]
- Azt a Rasmusnak kell eldönteni, hogy adnak-e autogramokat. A múlt héten a Félszigeten adtak.

Mennyibe kerülnek a jegyek? [Kimioooo Raikkon]
- Attól függ melyik jegy. A napijegy hatezer, a hazamenős heti 25 ezer, az ottalvós 30 ezer. Volt olcsóbb is elővételben június 15-ig.

Mennyi munkával jár a felépítése az egésznek? [csembencse]
- Nagyjából három hétbe telik a teljes építkezés, különböző intenzitással, de így, a vége felé már több mint ezer ember dolgozik csak az építésen.

Gyógyszerész-hallgatóként lehet-e, illetve van-e igény, hogy elsősegély sátorban segítsek? [springfield19]
- Az elsősegély csapat vezetője Szeles Géza doktor. Ő szedi össze a munkatársait, tudtommal már megvannak, de ha felhívod a Sziget-irodát (3720650), ott meg tudják adni a doki telefonszámát.

Miért csak 65 ezren mehetnek be a szigetre? [gszabina1]
- Azért, mert ennyi embert tudunk még normális körülmények között szórakoztatni és ellátni úgy, hogy ne legyen túl nagy tumultus és sorbaállás. Fontosabbnak tartjuk, hogy aki eljön, jól érezze magát, mint hogy még több embert beengedjünk, de a végén ne érezzék jól magukat a túl nagy tömeg miatt.

A tavalyi interjúban már említetted, hogy idén sem tud jönni a Red Hot Chili Peppers, látsz-e rá valamilyen esélyt, hogy a jövőben sikerülhet őket leszervezni? [francisp]
- Idén is próbálkoztunk velük, de sajnos az időpont nem volt jó nekik. Az RHCP-t csak nulladik nap lehetne megoldani, mert annyira drágák, hogy a hatezer forintos napijegyekből nem nagyon lehet kitermelni.

Számomra elég meglepő volt, hogy az Anima Sound System az Iggy and The Stooges után van, így az Iggy csak 18:00-tól, hogy sikerült ez? [BalaBP]
- Ha megfigyeled, minden nap este van egy magyar fellépő, azon a napon épp az Anima, ez tudatos döntés, hogy a magyar sztároknak igyekszünk jó helyet biztosítani. Iggyéket szerettük volna vasárnapra, a rasmusos napra headlinernek, de csak az utolsó nap volt jó nekik.

Ha a haverom sátrában szeretnék aludni, mert nincs kedvem hazamenni, azt nem tehetem meg? [Daemien]
- Amennyiben ottalvós jegyed van, megteheted, vagy ha több napijeggyel rendelkezel. De azért kapsz kedvezményes áron "hazamenős" jegyet, mert az nem tartalmazza az ottalvást.

Az igaz, hogy a napijegyeket 25.000 darabban limitáltátok? Lehet-e olyan, hogy előző nap nem kapok már jegyet a következő napra? [egynyomonhalado]
- Az igaz, hogy limitáltuk a napijegyeket, hogy végül 25 ezer marad-e, az azon múlik, hogy mennyi hetijegyet adunk el, mert az összesen 65 ezres létszám a fix. Egyébként előfordul, hogy a napijegyek elfogynak, de szerintem csak aznap.