Éhes parasztok

Vágólapra másolva!
A jobbágyok (Leo meg Marcsi) éheztek szegények, ezért elcsentek egy keveset az uraság elemózsiájából, és ez nem maradhat megtorlatlanul.
Vágólapra másolva!

Forrás: RTLKLUB

A szomszéd várúr mindent látott, ezért átküldött egy levelet a földesúrnak, hogy büntesse meg a semmirekellőket, mielőtt még a nincstelen tömegeket elszemtelenednek, nehogy eljussunk a jobbágylázadásig. A büntetésen Csaba földesúr erősen törte a fejét, jelezte, sőt egy banánon illusztrálta is, hogy ezért kézlevágás járna, de a jobbágyok zúgolódtak, hogy nem kellene őket megbüntetni azért mert éhesek. A földesúr elveszítette a türelmét:
- Én itt próbálok rendes lenni, de hiába... Az egyik erre hivatkozik, a másik arra, én most voltam fogorvosnál, meg ABC-ben... Úgy tudtok hozzáállni a játékokhoz, mintha valami szörnyűség lenne.
- Engem megbüntethet - ajánlkozott Leo.
- Most már nem is merek büntetést adni - hátrált meg Csaba - pedig volnának ötleteim: botütés, deresre feszítés...
- A botütés, az tök jó - lelkesedett Katka.

Aztán ez így is lett, egy nagy seprűvel jól elnáspángolták a jobbágyok egymást. Leo ötvenszer kapott az ülepére, Katka osztotta neki, a paraszt rettentően jajveszékelt, a többiek nagyon szórakozatónak találták a nyavalygását, ahogy fogadkozott, hogy többet aztán nem fog lopni.

Aztán Marcsi sikoltozott egy jót, mikor megkapta a fenekére az adagot. Leo tovább folytatta magánszámát:
- Szerintem meg alakíccsuk meg jaz szakszervezetet. Engem ne fenyíccsen meg többé a földesúr, mer ha jön látogatni Buci király, megmondom én neki, hogy nem bánik rendjén a parasztjaival!