Vágólapra másolva!
Az akasztói rodeón több mint tízezer ember volt kíváncsi Csaba teljesítményére. A lovászfiúnak három komoly kihívóval kellett megmérkőznie. A Való Világ 3 lovasa igencsak kitett magáért.
Vágólapra másolva!

A rodeó párbaj ötlete két és fél hete született meg, amikor a Való Világ műsorát kedvelő lovasok kihívták Csabát, hogy összemérjék erejüket és ügyességüket Akasztón. Így jöhetett létre Magyarország első valódi rodeója.

Forrás: RTLKLUB

A rodeó: Klikk a képre!

Csabának három kihívója is akadt. A 34 éves Bernáth Attila Csaba régi munkatársa, maga is lovász; Kristóf Sándor 38 éves, ugyancsak régi lovász barátja Csabának és Pintér Gábor, a 24 éves ötletadó, a New Bronco vadnyugati lovas show lovasa, aki csupán a televízió képernyőjéről ismeri Csabát.

Forrás: [origo]

A Survivor hősei

A lovasok négy versenyszámban bizonyítottak. Először vágtázó lóról lasszóval kellett elkapniuk a karámban futkorászó borjút. Ez csak Csabának sikerült, aki így nagy előnyre tett szert. Ez után a vágtató ló hátáról rá kell ugraniuk egy kis borjúra úgy, hogy az állatot le is döntsék a lábáról. Itt nem Csaba volt a legügyesebb. Harmadik próbatételként egy rodeó bikát ültek meg. Az a lovas nyert, aki tovább marad fent az ütemesen mozgó gépi bikán. Itt Csaba a harmadik helyezést érte el. Utolsó versenyszámként olyan betört lovakat kellett megülniük, amelyek vékonyára (a hátsó lábához közel) egy speciális hevedert kötöttek A ló szabadulni próbált a kényelmetlen hevedertől, így vad ugrándozásba kezdett. A lovasnak nyolc másodpercig kellett a lovon maradnia. Itt Csaba az utolsó helyen végzett.

A párbaj véget ért, ám amíg a bírók összesítettek, addig a négy cowboy - a nézők örömére - egy valódi, több tonnás bikával mulathatott a karámban: a tét az volt, vajon négyük közül ki tudja megülni a fújtató négylábút. Ez alatt a bírók meghozták döntésüket: az összesített pontszám alapján két pont különbséggel Csaba nyerte meg a versenyt.

Csabát már a rodeó párbaj előtt sok száz ember rohamozta meg autogramért, fotóért, kézfogásért. A verseny végén, amikor csaknem ezren rohantak felé, mosolygósan kifakadt: "Úristen, mi van itt? Eddig én csak egy egyszerű kis lovászgyerek voltam itt!"

A házigazda Stohl András a lovak szeretete és Csaba jelenléte miatt szívesen vállalta a szerepet. A rendezvényre megérkezett a Barátok közt két sztárja Tilda (Szabó Erika) és Giorgo (Gyetván Csaba), a Szeress mostból Babicsek Bernát, de itt volt a Survivorből Kriszta, Tünde, Norbi és Szilárd is, aki lovas kaszkadőr, így ő maga is tartott bemutatót a népes közönségnek. Norbi aktívan segédkezett a rodeó verseny lebonyolításában is.

A nézők a rodeó mellett látványos western bemutatót is láthattak a New Bronco lovas show csapatának előadásában. A résztvevők szerint Csaba nem csak ezt a rodeót nyerte meg, hanem sok kisgyerek szimpátiáját is, akik az ügyes lovas hatására talán még arról is álmodoznak, hogy egyszer ők is megmérkőzzenek egy rodeó párbajon, de legalább is mindenképpen megtanuljanak lovagolni. A nagy sikerből pedig arra lehet következtetni, hogy az akasztói kastélytanyán nem ez volt az utolsó igazi rodeó párbaj.