Még mindig bizonytalan az eva-kör

Vágólapra másolva!
Az egyszerűsített vállalkozási adóról (eva) készülő törvényjavaslat utolsó változata három ponton eltér az eddig ismertetett variációktól, a Világgazdaság információi szerint. Szigorítja az evát választó vállalkozások egymás közötti kereszttulajdonlását, szabályozza az iparűzési adó alapjának megállapítását, és a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók baleseti járulékának megfizetését.
Vágólapra másolva!

A pénteken kormány elé kerülő törvényjavaslat szerint egyéni vállalkozók csak akkor léphetnek majd be az eva-körbe, ha sem ők, sem közeli hozzátartozóik nem rendelkeznek más gazdasági társaságban 10 százalékot meghaladó részesedéssel. Betéti társaságoknál és korlátolt felelősségű társaságoknál az egyszerűsített adózás feltétele, hogy valamennyi tagjuk magánszemély legyen, és a kereszttulajdonlást is szigorítja a javaslat.

Az iparűzési adó alapját az eva alap 50 százalékában is megállapíthatnák majd a törvény hatálya alá tartozó vállalkozások, a kiegészítő vállalkozási tevékenységet folytató egyéni vállakozók pedig az eva-adóalap 10 százaléka után fizetnék a baleseti járulékot - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Amit az egyszerűsített vállalkozási adóról tudni kell - az Üzleti Negyed összeállítása

Adó - az Üzleti Negyed rovata