Eltűnt három síelő egy lavinaomlás után Coloradóban

lavina
Vágólapra másolva!
Eltűnt három síelő Coloradóban. A tisztviselők attól tartanak, hogy nem kerülnek elő élve, mert ahhoz a csoporthoz tartoztak, akiket hétfőn elsodort egy lavina. A csoport négy tagját ki tudták menteni - írja a The New York Times.
Vágólapra másolva!

A lavina hétfő délután indult el Silverton és Ophir város között, a The Nose néven ismert területen. Ekkor hét síelő volt ezen a területen.

- mondta Ethan Greene, a Colorado Avalanche Információs Központ igazgatója. Ez egy nagyon veszélyes szint, amikor már nagyon valószínű az ember által elindított lavina. Ezek a síelők azonban jól felkészültek voltak.

A lavina elindult, és négyüket teljesen eltemette. A másik három viszont képes volt megtalálni és kimenteni egy embert közülük.

Ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A síelők viszont nem találták meg másik három társukat. Egyikük elindult, hogy telefonon segítséget kérjen. A hatóságok ekkor értesültek a lavinabalesetről.

- mondta DeAnne Gallegos, a San Juan megyei Vészhelyzeti Iroda szóvivője.

Az eltűnt síelőket hétfőn és kedden is keresték, de kedd este felfüggesztették a kutatást, mert veszélyesek lettek a körülmények

- tette hozzá DeAnne Gallegos.

- mondta.

A mentésben részt vevők tudják, hogy a síelők hol voltak, így azt is, hogy most hol lehetnek, a kérdés az, hogy fél méterre vannak a hó alatt, vagy 1,5 méterre.

A hatóság nem közölte az eltűnt síelők nevét.

December óta három lavinaomlásban négyen haltak meg Coloradóban.

A második után a hatóságok figyelmeztetést adtak ki, melyben arra kérik a síelőket, hogy figyeljék az időjárási körülményeket.