Nem érdekli a komoly veszély a Miami Beachen strandolókat – képek

Miami
Vágólapra másolva!
Bár az Egyesült Államokban is arra kérték az embereket, hogy a koronavírus-járvány miatt ne menjenek társaságba, Florida standjain ugyanúgy évezik a jó időt a strandolók. Ráadásul most van egyetemi szünet, és rengeteg diák megy oda bulizni, akik később tovább terjeszthetik a kórt.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban most van az egyetemeken a tavaszi szünet, és ilyenkor hagyományosan sok diák keresi fel Florida és Texas napsütötte strandjait egy kis lazításra és bulizásra. Bár az amerikai járványügyi hatóságok azt ajánlják, hogy az emberek kerüljék el az 50 fősnél nagyobb tömeget,

a standokon ez nem nagyon látszik.

A floridai Fort Lauderdale és Miami Beach polgármesterei ugyan múlt vasárnap bevezettek bizonyos korlátozásokat a vendéglátóhelyekre, és a legnépszerűbb partszakaszokat is lezárták, ez azonban sokakat nem tántorított el attól, hogy a tengerparton élvezzék a jó időt. Az Egyesült Államokban egyébként már több mint 14 ezer igazolt koronavírusus eset van, és most kezdett el igazán terjedni a fertőzés.

Az alábbi képre kattintva olyan képeket láthat, amelyek március 18-án, azaz szerdán készültek Miami Beachen.

Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami
Miami

A korlátozásokhoz később csatlakozott Tampa és Clearwater Beach is, de több más strand még nyitva van, amelyeket a turisták és a vakációzó diákok szabadon látogathatnak – írja a Business Insider.

Csütörtökig Floridában 322, Texasban 220 koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak.

Az amerikai egyetemisták azonban nem csak a belföldi strandokat özönlötték el a veszély ellenére: a Bahamákra is szerveztek bulihajókat, ahol eddig egyébként 3 fertőzésről tudnak hivatalosan. A szervező STS Travel cég egyik vezetője szerint csak az ügyfeleik 20 százaléka mondta le az útját a járvány miatt.

A szervező cég azóta már levette a videót a Facebook-oldaláról Forrás: Facebook/STS Travel