Újabb utas akart pénzérmét dobni a repülőgép hajtóművébe - videó

érme vuhan
Vágólapra másolva!
A kisgyerekkel utazó férfit letartóztatták a repülés biztonságának veszélyeztetéséért.
Vágólapra másolva!

Kínában letartóztattak egy utast, mert a beszállás előtt pénzérmét dobott az utashíd résén keresztül a repülőgép hajtóműve felé. A férfi Vuhanból Ürümcsibe utazott volna a Hainan Airlnes járatán a feleségével és négy hónapos kislányukkal. Az utast egy biztonsági őr buktatta le, aki értesítette a rendőröket. Az esetet ipari kamera is rögzítette.

A 31 éves férfi a rendőrségen elmondta, azért dobta a hajtómű felé az érméket, hogy szerencsét hozzanak, mert négy hónapos kislánya először szállt repülőre. Az utas amúgy nem talált célt, a földi kiszolgáló személyzet három érmét talált a hajtómű előtt a betonon – írja a Sina beszámolója alapján a Sun. A repülő 40 perces késéssel indult, a férfit pedig 10 napra elzárták a repülés biztonságának veszélyeztetéséért.

A pénzérme a hajtóműbe kerülve komoly kárt okozhat.

Kínában nem ez az első eset, hogy valaki babonából pénzt dob a repülőgép hajtóművébe. Két éve a China Southern Airbusa csak ötórás késéssel tudott felszállni egy 80 éves nő ilyen tette miatt, idén februárban pedig a Lucky Air egyik járatán történt hasonló dolog.