Lezuhant a szikláról egy jó fotó kedvéért

szikla dél-afrika
Vágólapra másolva!
Egy látványos fotónak indult, aztán megtörtént a baj. A férje már hiába próbálta megmenteni a nő életét.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Jolandi le Roux a születésnapját ünnepelte a Lookout Pointnál a dél-afrikai Fokváros fölé magasodó sziklákon. Egy látványos fotót akart készíttetni férjével, amin úgy nézett volna ki, mintha a napra hajolna.

Ekkor azonban kicsúszott a lába, és a mélybe zuhant.

Egy halott fa fogta fel a testét a szikla oldalán.

33 éves férje, aki gyakorlott terepfutó, azonnal utána eredt segíteni. Körülbelül 100 métert sikerült is leereszkednie a 65 fokos sziklafalon a saját élete kockáztatásával, ám az utolsó 9 métert már nem tudta megtenni, mert egy függőleges sziklafal választotta el tőle.

A hegyi mentőknek három óráig tartott, amíg elérték a szerencsétlenül járt nőt,

majd újabb háromba, amíg a sötétben és esőben sikerült a holttestét felhozni. Az egyik mentő a Sunnak azt mondta, hogy a szikla állapota nagyon rossz, és egy fejlámpával a sötétben nagyon nehéz volt a mentés, miközben szikladarabok zuhantak el mellette.

Andrew és Jolandi a szikla alatti strandon házasodtak össze tavaly szeptemberben. Rendszeresen bicikliztek és másztak hegyet a környéken. A férfi Facebook-oldalán több olyan fotó is látható, amelyeket a feleségéről készített a sziklákon, igencsak kockázatos helyzetekben.