Tényleg ilyen szigorúan meg kellett motozni a kisfiút?

Motozás repülőtér
Vágólapra másolva!
A biztonsági tisztet a gyerek betegsége sem hatotta meg.
Vágólapra másolva!

Botrány kerekedett az Egyesült Államokban egy videó miatt, amelyen 13 éves fiút motoz meg a Dallas/Fort Worth Nemzetköz Repülőtér biztonsági ellenőrei. A filmet a fiú anyja tette fel a Facebook-oldalára, mivel felháborította őt a tisztek viselkedése.

A fiút azután motozták meg, hogy a táskájából elfelejtette kivenni a laptopját.

Az anya hiába kérte, hogy valami másfajta ellenőrzést hajtsanak végre, mert a fiának olyan betegsége van, ami meggátolja az érszékszervi ingerek feldolgozását. Az őr ennek ellenére alaposan megmotozta, elölről és hátulról is, ugyanazokat a testrészeket.

A felvétel alapján a fiú a körülményekhez képest jól tűrte a motozást, bár az NBC Newsnak elmondta, nem érti, bizonyos testrészeit miért kell megérinteni. Az anya ugyanakkor felháborodott a történtek miatt.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal szerint minden rendben történt, a motozásra a laptop megtalálása miatt volt szükség. Maga a motozás mindössze két percig tartott, de 45 percbe telt, amíg sikerült elmagyarázni nekik a biztonsági előírásokat. Az anya és fia végül lekésték a járatukat, és egy másik géppel utaztak el.

Szigorúbb ellenőrzések

Ahogy azt az Origo is megírta, egyes amerikai repülőtereken a korábbinál alaposabb motozásokra lehet számítani, amelyek során a biztonsági ellenőrök az eddieknél intimebb helyekre is benyúlhatnak.

Eddig ötféle motozási mód közül választhattak az ellenőrök a kockázati szintnek megfelelően, mostantól azonban csak egyre van lehetőségük

a fokozott biztonsági intézkedésekhez igazodva. A változásokat az tette szükségessé, hogy egyre gyakrabban csempésztek be fegyvert az utasok a reptér területére.

Szavazzon!

Ön szerint indokolt volt a szigorú motozás?