90 ezer forintot kap, ha elutazik erre a karibi szigetcsoportra

The world famous beach at Trunk Bay, St. John, U.S. Virgin Islands, West Indies, Caribbean, Central America ADULT BAY BEACH beauty in nature caribbean central america color image copy space day distant ENVIRONMENT HORIZONTAL ISLAND large group of people l
Trunk Bay strandja az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John szigetén
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Virgin-szigetek így szeretné ösztönözni a turizmust.
Vágólapra másolva!

A Karib-térség a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelye ilyenkor télen, hiszen rengetegen igyekeznek oda menekülni Európából és Észak-Amerikából a hideg időjárás elől.

A turistákért azonban sokan versenyeznek.

A legnagyobbak – a Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kuba, Jamaica és a Bahamák – mellett a kisebb szigetek is szeretnének nagyobb szeletet hasítani maguknak a tortából.

Gáláns ajánlat, feltételekkel

Az Amerikai Virgin-szigetek most sajátos eszközzel próbálja becsalogatni a vendégeket. Minden egyes turistának, aki idén legalább négy éjszakát tölt az országban, 300 dollárt, azaz mintegy 90 ezer forintot fizet – írja a Telegraph.

Trunk Bay strandja az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John szigetén Forrás: robertharding/Gavin Hellier/Gavin Hellier

A gáláns ajánlat elsőre jól hangzik, de vannak egyéb feltételei is. Az utat ugyanis kizárólag a szigetek hivatalos turisztikai oldalán keresztül lehet foglalni.

Az utalványt pedig „történelmi/kulturális túrákra és tevékenységekre” lehet beváltani,

amelyeket a kiválasztott helyi hotelek szerveznek.

Az Amerikai Virgin-szigetek az Egyesült Államok külbirtoka, fővárosa Charlotte Amalie. Földrajzilag a Virgin-szigetek része, közel van a Brit Virgin-szigetekhez, amely az Egyesült Királyság tengerentúli területe. Az Amerikai Virgin-szigetek négy fő és sok kisebb szigetből áll. A nagyobb szigetek St. Thomas, St. John, St. Croix és a Water Island. A szigetek teljes szárazföldi területe 346 négyzetkilométer, és körülbelül 100 ezren lakják.

A promócióval az átadási nap 100. évfordulójáról kívánnak megemlékezni, amikor Dánia 25 millió dollárért átadta a szigeteket az Egyesült Államoknak. Az eseményt minden év március 31-én utcai parádékkal és helyi ételekkel ünneplik meg a lakosok.