Autókázás 565 méterrel a föld felett

Horizontal This picture taken on September 10, 2016 shows the Beipanjiang Bridge, near Bijie in southwest China's Guizhou province.
Chinese engineers linked the two ends of the bridge on September 10, completing the structure of what is expected to become
Rendhagyó technikával építették
Vágólapra másolva!
Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb ferdekábeles hídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé.
Vágólapra másolva!

A frissen átadott szerkezet, ami magasságát tekintve egy 200 emeletes épületnek felel meg, a Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő hídtól szerezte meg a világ legmagasabb hídjának címét.

Rendhagyó technikával építették Forrás: AFP

A Pejpancsiang-híd a hegyekkel tarkított Kujcsou és Jünnan tartományokat köti össze és várhatóan másfél órára csökkenti a korábban ötórás utazási időt a két terület között. Kujcsou az ország tíz legmagasabb hídja közül immár hétnek ad otthont. A hatalmas híd építési munkálatai 2013-ban kezdődtek és nagyjából összesen egymilliárd jüant (43 milliárd forint) emésztettek fel.

A Pejpancsiang-híd Forrás: AFP/Imaginechina/Zhen Chunli

A projektet vezető Csou Ping szerint számos kínai intézmény együttműködésével sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, amely jelentősen lerövidítette az építkezés idejét.

A szakértők szerint a szél jelentette az egyik legnagyobb kihívást a munkálatok során, amelyek elvégzése nagyfokú precizitást igényelt. A szokásostól eltérően a híd egyes darabjai nem előre összerakva érkeztek meg, hanem a helyszínen illesztették össze őket.