Volt, aki előre látta az orosz utasszállító katasztrófáját

repülőgép 
Légitársaság: Kogalymavia más néven Metrojet
Gép: Airbus A321-200
Metrojet
Vágólapra másolva!
Egy légiutas-kísérő az apjának köszönheti, hogy nem volt a gépen.
Vágólapra másolva!

Egy orosz légiutas-kísérő egy héttel azelőtt mondott fel a Kogalymavia (Metrojet) légitársaságnál, hogy annak egyik gépe lezuhant Egyiptomban. Oleg Ermakov épp a szerencsétlenül járt utasszállítóra volt beosztva, de apja kérésére,

aki állítólag megálmodta a katasztrófát,

otthagyta a céget. A Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó Airbus A321-es gép a Sínai-félszigeten zuhant le, 224 ember vesztette életét.

Képünk illusztráció Foto:Polesz Ábel

„Hihetetlen, hogy nem voltam rajta a repülőn. Mindenkit ismertem a személyzetből, ismertem a gépet, sokszor repültem azon az útvonalon" – idézi őt a Mirror. „Már egyébként is gondolkoztam a felmondáson, de egy héttel előtte felhívott apám, és az mondta, hogy rossz álma volt, nagyon feldúlt volt, és azt mondta nekem: Oleg, mondj fel."

Rajta volt a neve a beosztáson

A felmondás olyan gyorsan jött, hogy férfi neve még rajta voltam az október 31-i repülési terven a társaságnál, de már nem ő ment dolgozni. Ermakov arról is beszámolt, hogy vegyes érzései vannak a tragédiával kapcsolatban, mert volt kollégái közül több jó barátja is életét vesztette, akiknek a halála máig kísérti őt.