Vége a Ryanairnél a szabad ülésválasztásnak

Keresi a kibúvót a Wizz Air a Ryanair gyilkos szorításából, fapados háború
Vágólapra másolva!
A Ryanair minden olyan járatára bevezeti az ültetést, amely 2014. február 1-én vagy az után indul. Mostantól csak így lehet foglalni a társaság honlapján, amely ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az utasok előre kiválaszthassák a helyeiket, ha együtt akarnak ülni.
Vágólapra másolva!

Az ügyfelek a foglaláskor – a Foglalásaim kezelése menüpont alatt -, illetve a becsekkoláskor három lehetőség közül választhatnak.

Foglalhatnak a prémium helyek közül – ezek az 1-5., 16., 17. vagy a 32. és 33. sorokban találhatók – elsőbbségi beszállással, extra lábtérrel és/vagy gyorsabb beszállással, amiért 10 eurót kell fizetni, ugyanannyit, mint jelenleg a foglalt helyért.

Öteurós díjért kiválaszthatják a helyüket a normál ülések közül – ezek 6-15. és a 18-31. sorok –, így biztosítva, hogy egymás mellet üljenek a csoportok. Ehhez hozzáadhatnak elsőbbségi beszállást plusz 2 euróért.

Végül azok az utasok, akik nem kívánják előre kiválasztani helyeiket, becsekkolhatnak az indulás előtt hét naptól két óráig, és a rendszer díjmentesen elhelyezi őket. Az ingyenes ültetés nem lesz lehetséges hét nappal az indulás előttig.

Azon utasok, akik már megvásárolták az elsőbbségi beszállást 2014. február 1-je utáni járatokra kiválaszthatnak egyet a normál ülések közül díjmentesen, amikor online becsekkolnak.

A Ryanair eddig arra hivatkozva utasította el az ülőhelyek leosztását, hogy az lassítja a beszállást. Márpedig az ír cég kiemelkedően fontosnak tartja a 25 perces fordulási idők tartását a repülőtereken. A Ryanair két konkurense közül az EasyJet már tavaly bevezette az ültetést, míg a Wizz Airnél továbbra is szabad ülésválasztás van a felszálláskor.