Újraindítják az egyiptomi charterjáratokat

Vágólapra másolva!
Hiába a Külügyminisztérium figyelmeztetése, az érdekelt utazási irodák szerint Egyiptom biztonságos, ezért újraindítják a chartergépeket. Az ország most még olcsóbb - mondták a Világgazdaságnak.
Vágólapra másolva!

Biztonságosak az egyiptomi üdülőhelyek az egyiptomi utaztatásban érdekelt utazási irodák szerint, ezért a Külügyminisztérium figyelmeztetése ellenére újraindítják a chartereket - írja a Világgazdaság. A lap szerint Egyiptom az eddigieknél is olcsóbb lett, ami nagy vonzerőt jelent az árérzékeny magyar utazók számára.

"Péntektől heti egy charterjárat indul Hurghadába, amelyet az Air Cairo légitársaság üzemeltet. Már majdnem telt házunk van, még 10-20 helyet kell értékesítenünk" - mondta a Világgazdaságnak Füri Mihályné, a Kartago Tours vezetője. Füriné szerint érzékenyen érintette őket az egyiptomi utak leállása, mert árbevételük harmada ebből származik. Az utasokat természetesen tájékoztatják arról, hogy Egyiptomot a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok közé sorolta.

Az Anubis Travel is elindította már a chartereket, a cég a Travel Service gépeivel utaztat. "A magyar külügy fáziskésésben van. Szlovákiából három hete, Csehországból egy hónapja repülünk, és semmi probléma nincs" - mondta a lapnak Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója.

Szeptember 30-tól Európa legnagyobb utazásszervező csoportja, a brit Thomas Cook is újra szervez utakat Egyiptomba - olvasható a lapban.

A külügy augusztus közepén adott ki figyelmeztetést, hogy Egyiptom nem biztonságos a sorozatos tüntetések és zavargások miatt. Akkor az összes magyarországi iroda lefújta útjait, és hazahoztak minden utast.