Új repülőjáratok a Perzsa-öbölhöz

Dubaj
Vágólapra másolva!
Hamarosan beindulhat a dubaji székhelyű Emirates légitársaság budapesti járata, és a kuvaiti légitársaság is hasonló terveket fontolgat – értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az üzleti napilap cikke szerint a két Öböl-menti légitársaság azért gondolkozik járatnyitáson, mert hetekre előre nem lehet jegyet váltani a Budapestről jelenleg Katarba közlekedő katari légitársaság gépeire, amelyeket elsősorban üzletemberek vesznek igénybe. Megnéztük, hogy ez igaz-e, de a jövő hétre simán találtunk szabad jegyet a Qatar Airwaysnél Dohába, igaz nem olcsón: június 4-10. időpontokra például 260 ezer forintért oda-vissza.

Hogy a felpezsdülő gazdasági kapcsolatok miatt van potenciál a közvetlen járatnyitásra Budapest és az Öböl-menti országok között, azt a Wizz Air nemrég tett bejelentése is bizonyítja. A budapesti bázisú légitársaság október 28-tól heti négy alkalommal indít járatot Dubajba. A bevezetőár igen kedvező, 19 900 forint volt egy útra, de ezért az árért több kellemetlenséget is vállalnia kell az utasnak. Megnéztük, most feladott csomag nélkül 83 ezer forintért sikerült megtalálnunk a legolcsóbb jegyet novemberre.

Dubajról korábbi élménybeszámolónkat itt olvashatja, Ománról pedig itt találja.