Ugrás a mélybe La Rochelle tornyáról

Red Bull Cliff Diving La Rochelle, A bolgár Todor Szpaszov ugrik le 27,7 méteres magasságból a Red Bull Sziklaugró Világbajnoki Versenysorozat egyik állomásán La Rochelle-ben 2013. május 25-én.
Vágólapra másolva!
A franciaországi La Rochelle-ben a Szent Miklós-torony tetejéről vetették magukat a mélybe a hétvégén a világ legjobb sziklaugrói. Ez volt az idei sziklaugró világkupa első helyszíne, ahol a hideg víz és az erős szél is nehezítette a versenyzők dolgát. A látványosság rengeteg turistát vonzott.
Vágólapra másolva!

A verseny öt hónapon keresztül tart, nyolc különböző országban, amely során a sziklaugrók elitje 27 méteres magasságból ugranak le. A veszélyes ugrás során a fenegyerekek bemutatják leglátványosabb és legnehezebb trükkjeiket, melyekkel igyekeznek elkápráztatni a versenybírókat és a népes közönséget. Hab a tortán, hogy a 2013-as világkupa első állomása az ugrók által rettegett franciaországi La Rochelle Szent Miklós-tornya.

Az alábbi videó a hétvége legőrültebb ugrásait mutatja be, köztük a győztes orosz Artem Silcsenyko bravúros mutatványát. A kétnapos eseményen közel 70 ezer rajongó követte lélegzetvisszafojtva kedvencei hajmeresztő szabadesését. A versenyzők a Szent Miklós-toronyból vetették magukat a 12 Celsius-fokos vízbe, 85 kilométer óránkénti sebességgel csapódva a hullámokba. Idén a versenyzők dolgát 50 kilométeres széllökések nehezítették.

A sziklaugró világkupa bajnokság következő állomása Koppenhága (június 21-22), majd Portugália, Olaszország, Boston, Nagy-Britannia, Brazília és Thaiföld következik.