Újra repül a Boeing 787-es Dreamliner

Repülni akartak, pofára estek, Boeing 787 Dreamliner, szerelő Seattleben
Vágólapra másolva!
Három hónapos kényszerszünet után szombaton újra a levegőbe emelkedhetett és utasokat szállíthatott a Boeing 787-es "Dreamliner": az Ethiopian Airlines etióp légitársaság indította el egyik ilyen repülőgépét Addisz-Abebából Nairobiba.
Vágólapra másolva!

A Boeing legújabb modelljét ideiglenesen vonták ki világszerte a forgalomból, miután a típussal több váratlan esemény történt ez év elején. Két incidens a gép akkumulátorainak meghibásodása miatt következett be, s ezek után, január közepén az illetékes hatóságok repülési tilalmat rendeltek el rá.

A Boeing azóta elismerte, hogy a hibák pontos okát nem sikerült megtalálni, de azt ígérte, hogy a kidolgozott javítások minden lehetséges problémát orvosolnak. Így azután az amerikai repülésügyi hivatal csütörtökön ismét megadta az üzembe helyezési engedélyt a típusnak.

"Nagyon örülök, hogy láthatom a gép újbóli repülését, s hogy mi vagyunk az elsők, akik üzembe helyezzük" - mondta a felszállás előtt az újságíróknak az etióp légitársaság elnöke. Afrikában az Ethiopian Airlines kapott elsőként Dreamlinereket, s jelenleg négy ilyen gépe van. A szombaton felszállt 787-esen már elvégezték a szükséges módosításokat, a többinél pedig most folynak ezek a munkálatok.