Megszűnik a milánói járat Debrecenből

A Wizz Air légitársaság első Milánóból érkező repülőgépe a Milánó-Debrecen járat avatóünnepsége előtt a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren
Vágólapra másolva!
Április 23-tól leállítja a Wizz Air a decemberben Debrecenből indított milánói járatot az alacsony kihasználtság miatt. Április 26-tól ugyanakkor hetente két alkalommal Dortmundba indít gépet a társaság - erősítette meg az MTI információját Daniel de Carvalho, a cég kommunikációs vezetője.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air évente 30 ezer utast vár az új dortmundi menetrend szerint közlekedő járatától. A német kereskedelmi és ipari központ kiválasztásában szerepe volt annak, hogy az ebbe a régióba közlekedő eindhoveni járatok kihasználtsága folyamatosan magas a december 15-i indulásuk óta.

Ezzel szemben a december 16-án indult, a milánói Malpensa repülőtérre közlekedő járatra az ünnepek után kevés foglalás érkezett - fejtette ki, hozzátéve, hogy a Debrecenből elérhető olasz desztinációt április 23-ával vezetik ki.

Daniel de Carvalho kiemelte, hogy a Wizz Air Debrecenből London-Lutonba közlekedő járata továbbra is nagyon népszerű, a három útvonalon mintegy 100 ezer utassal számolnak a következő egy évben.