Túlsúlyos volt a gép, leszállított néhány utast az easyJet

easyjet, fapados légitársaság
Vágólapra másolva!
A fapados légitársaság egyik Liverpoolból induló gépe nehezebb volt az előírtnál, ezért felszállás előtt négy utasnak el kellett hagyni a fedélzetet. A cég mellett néhány utastárs is kompenzálta őket.
Vágólapra másolva!

A csütörtök reggeli, Liverpoolból Genfbe induló járat másfél órás késéssel tudott csak felszállni, mert a gép 300 kg-mal nehezebb volt a megengedettnél. A brit Telegraph cikke szerint az egyik utas, Simon Lay azt mondta: a személyzet kompenzációként 100 fontot (35 ezer forint) és egy másik járatot ajánlott fel azoknak, akik hajlandóak lettek volna leszállni a gépről, de nem akadt jelentkező.

Ekkor néhány utas a saját pénzéből felajánlott további 100 fontot fejenként azoknak, akik átülnek egy másik járatra. Akciójuk sikeresnek bizonyult, mert ezt követően négyen önként elhagyták a gépet. A fedélzeten maradt utasok ezután rendeztek egy második gyűjtést azoknak, akik kifizették a távozóknak a ráadás összeget.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A lap szerint az easyJet részéről azzal magyarázták a túlsúlyt, hogy "kivételesen magas volt a férfi utasok száma" , és csomagból is több volt a megszokottnál a gépen. "Ilyen esetekben az easyJet 100 fontos kompenzációt és egy másik járatot ajánl fel azoknak az utasoknak, akik hajlandóak leszállni az adott gépről. Ezúttal négyen jelentkeztek, és a gép nem sokkal később sikeresen fel is tudott szállni". A fapados cég szóvívője ugyanakkor elmondta: nem tudnak arról, hogy az utasok részéről bármilyen egyéb intézkedés történt volna.

"Pedig a gyűjtés valóban megtörtént, én is tettem bele két fontot. És láttam másokat is, ahogy rakták az ötfontosokat" - tette hozzá Simon Lay, aki épp síelni indult a barátaival Svájcba. A négy leszálló utast egyébként Birminghambe szállították, ahonnan néhány órával később tudtak végül is elrepülni Genfbe.