Gerlitzen: áprilisig tartó szezon

porhó, Gerlitzen Alpen, sípálya
Vágólapra másolva!
A Gerlitzen síparadicsom a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 46 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április közepéig tart a szezon.
Vágólapra másolva!

Gerlitzen jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok félcsövet, sáncokat, kickert és railslide-ot találnak a funparkban - írja a Síelők.hu.

A 8-as és 9-es jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 kilométer, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hóbiztos. Tipp: Huaba Hütte a Klösterle pálya felső részén, nagyon jó a konyha és kedvezőek árak. A bátrabbak siklóejtőernyővel tandemben (oktatóval) repülhetnek.

Pályaadatok

Sípályák hossza: 46 km
fekete:3 km
Piros:38.7 km
Kék:4.3 km
Liftek száma: 14
Budapest: 594 km

A neugarteni csákányos lift helyére új, 8-üléses liftet állítottak üzembe, amely Karintia tartományában az első ilyen nagykapacitású ülőlift! A felvonó hegyállomása magasabbra került az elődjénél, így innen a többi pálya is kényelmesebben elérhetővé. A sícentrum további három lejtővel bővült:
- Gegendtalerabfahrt, amely 1,7 km hosszú - a Gipfel- és Paichenerabfahrt között
- Wörtherseeabfahrt, 1,5 km hosszú - a hegy keleti oldalán, a Berger duplaszékesnél
- Kanonenrohrababfahrt, 1,8 km hosszú - a Klösterle pálya felső ülőliftje alatt

Forrás: Flickr/zerok

Az új sípályák természetesen hóágyúzhatóak lesznek; Gerlitzen 28 új hóágyút vásárolt, sőt az idei szezontól egy új ratrak is hozzáadódik az így immáron kilenc hótaposógépből álló flottához.