Fehér karácsony a hazai sípályákon

símelléklet, Eplény
Vágólapra másolva!
Az utóbbi napok kedvező időjárása lehetővé több hazai síterepen is, hogy megkezdjék a pályák hóágyúzását, így minden valószínűség szerint akár karácsonykor is síelhetünk a magyarországi sípályákon.
Vágólapra másolva!

Eplényben a hóágyúzásnak köszönhetően az egyes pálya alsó szakaszán már szerdától lehet siklani, a felső rész megnyitásának időpontja pedig a további hóágyúzástól és persze a hőmérséklettől függ. Az eplényi Síiaréna üzemeltetői azt tervezik, hogy a pálya a két ünnep között már teljes hosszában használható lesz és megnyitják a négyüléses felvonót is - írja a Síelők.hu.


Visegrád

Mátraszentistvánban a Síparkban is megkezdték a hóágyúzást, elsősorban a pályák felső szakaszain. A tervek szerint a felső szakaszokat már csütörtökön megnyitják a nagyközönség előtt és a két ünnep között várhatóan már a pályák teljes hosszában lehet majd síelni. Folynak az előkészítő munkálatok Kékestetőn is, itt az üzemeltetők tervei szerint december 26-án indítják el a felvonókat és ekkor nyit a síiskola is.

Forrás: [origo]
Sátoraljaújhely

Hóágyúzzák a pályát Sátoraljaújhelyen is, ahol jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az idei szezon előtt. Új hóágyúkat építettek ki és idén alakították kki a működtetésükhöz szükséges víztározót is, így jóval nagyobb az esély a korai nyitásra. Visegrádon és Szilvásváradon egyelőre nem működnek a hóágyúk, az üzemeltetők a megfelelő időjárási körülményekre várnak.