Orosz charterjáratok érkeznek nyáron Sármellékre

Vágólapra másolva!
A nyári szezonban augusztus végéig rendszeresen és folyamatos lesz a légi összeköttetés a sármelléki FlyBalaton repülőtér és az orosz főváros között - az első moszkvai gép 131 utassal már megérkezett. 
Vágólapra másolva!

Az FB Airport Kft. csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy Skyexpress Boeing 737-500-asa volt az első Moszkvából érkező nyári charter járat.

A FlyBalatonnál április közepén kezdődött a nyári szezon, a reptér azóta hetente három-négy charter járatot fogad. Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, Hamburgból, Berlinből és Erfurtból, illetve Lipcse és Drezda reptereiről kéthetente érkeznek a járatok október közepéig.

A közlemény idézi Mihálka Tibort, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatóját, aki szerint a Moszkvából érkező, összesen nyolc járat jelentős lépés, hiszen a balatoni reptér megjelent a mind nagyobb vásárlóerővel bíró orosz piacon, így a lehetőségek kiaknázásával esélye nyílik további járatok fogadására is.

A kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató szerint az idei esztendő feladata a járatok számának bővítése, a cargo forgalom megerősítése és a kisgépes forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatások további fejlesztése - közölte azzal, hogy a FlyBalaton nyereséges működésének megteremtéséhez elengedhetetlen a menetrendszerinti járatok indítása is, erről a társaság több légitársasággal folytat tárgyalásokat.