Ötcsillagos szerelemszállók - szex óradíjra

Vágólapra másolva!
A válság közepette, amikor szó szerint minden kihasznált ágy számít, a szobákat akár egy-egy órára is igénybe vehetik a vendégek. Ötcsillagos pásztorórák és szex luxuskörnyezetben, extrák és különszolgáltatások pároknak.
Vágólapra másolva!

Szerelemhotelek óránkénti felárral

Megoszlanak a vélemények arról, hogy egy ötcsillagos szálloda lealacsonyodhat-e a motelek szintjére. Kérdés, hogy valóban erről van-e szó, amikor a listaár töredékéért tölthetnek el néhány órát a vendégek a szobákban? Az ellenzők szerint az óránkénti tarifa súlyos imázs-rombolás egy elegáns szállodára nézve, mások szerint viszont ügyes üzleti húzás, nem utolsó sorban hasznos és keresett szolgáltatás. Miért ne tölthetne el egy pár néhány órát kettesben igényes, vagy éppen luxus körülmények között?

A szállodások állítják, hogy az óradíjas akciók és állandó szolgáltatások célcsoportja nem csupán párokból és szexpartnerekből áll. A vendégek között sok a városba érkező bevásárló turista, a csatlakozásra váró kimerült utazó, de van példa egyszerű randevúzókra is, akik csak nyugodt helyen szándékoznának találkozni.

Általánosságban az óránkénti díjszabással dolgozó szerelemhotelek az egyéjszakás listaárnak nagyjából felét kérik el. Ebben benne foglaltatik egy üveg pezsgő, eper és tejszínhab, szobaszerviz valamint néhány felnőtt film. De léteznek ettől nagyvonalúbb extrák is.

Forrás: AFP

The Liberty Inn, New York: a város legjobb szerelemhotel hotel

A New York Magazin olvasóinak szavazata alapján az óránkénti hotelek versenyében a legjobban szereplő Liberty Inn hotel a High Line park és Hudson folyó közelében, központi helyen található. A szálló nem egy tipikus ötcsillagos, inkább butik hotelként jellemezhető. A szobákban ágyékemelő padok, párnák, és jakuzzi is található. A pezsgő, a chips, a szobaszerviz mellet az ár 2 órára 60 dollár, három órára 70 dollár. Praktikus és egyszerű megoldások kedvelőinek a Liberty Inn jó választás.

Isten szeme mindent lát: VIP's, Rio de Janeiro, Brazília

Egészen más kategória, amit a riói VIP's kínál. Privát medencés, napozóágyas lakosztályok a high-tech jegyében terveződtek. Itt a fókuszban a kényelem és a látvány szerepel. A szobákban tükrös falak, masszázskádak, szeretkező ágyak, mini színpad táncrúddal, wifi, felnőtt csatornák, pezsgő és gyümölcstál is található. A motelként hirdetett ötcsillagos létesítmény a népszerű külvárosi Leblon strandtól alig néhány percre található. Remek fekvése mellett a hely másik nagy előnye a diszkréció. Itt ugyanis a vendégek nem találkoznak a személyzettel. Mivel a kilátás részben a város fölé emelkedő Krisztus szoborra néz, jó katolikusoknak az óceánra felé eső szobákat ajánlják. Akik pedig nem jönnek zavarba attól sem, ha másokkal is találkoznak, a pásztorórák után az étteremben gourmé vacsorával lephetik meg a partnerüket.

Habos kávé és szex: Hotel Orient, Bécs, Ausztria

Hosszúhétvégés légyottnak is tökéletesen megfelel a Bécsi Hotel Orient. Súlyos drapériák, bordó kelmék, perzsaszőnyegek és monarchiát idéző bútorok között tölthetnek el néhány órát a vendégek az osztrák fővárosban. A lakosztályokban konyha is található kávéfőzővel és egyéb kisgéppel. A városba érkezők kihasználhatják a romantikus hétvégék akciót reggelivel 180 euróért, a sietősöknek viszont mindössze 59 eurót kell fizetni három óráért.

Forrás: Northfoto
Képünk illusztráció

Igényes kétnormás rendszer, Hotel Amour, Párizs

A Pigalle-hoz közel található Hotel Amour nem titkolja a küldetését. A butikhotelek minden ismertetőjét magán viselő szálloda trendi, stílusos, merész, ugyanakkor nagyon is ízléses szobákat kínál a pároknak. A szinteltolástól a galériás elrendezéseken át a "szobafürdőszoba" megoldásokig mindent felvonultatnak. Szerelemórák déltől délután háromig foglalhatók a normál díjszabás 20 százalékáért, vagyis 84 euróért.

Hibátlan butik megoldások fapados áron, London

London megannyi szerelemhotele között a Hoxton maga a tökély. Elegáns megoldásai akkor kezdtek népszerűbbé válni, amikor az üzleti utazók a válság közepette a flancos ötcsillagosok helyett valami stílusosabb és családiasabb közeg után néztek. A költséghatékonyságon túl mindeközben az is kiderült, hogy a Hoxton a 19 fontos dizájn-szobákban nemcsak ágyat és asztalt, de rengeteg extrát is nyújt. Pezsgő, internetkapcsolat, elegáns, üzleti megbeszélésekhez is kiváló étterem és tulajdonképpen valamennyi szolgáltatás ár-érték arányban a legjobbak közé tartozik. A szerelemórás szobák reggel 10 és délután 4 óra közötti időszakra foglalhatók, de teljes éjszakás foglalás esetén kilincsre akasztott reggeli csomag is jár.

Sz.K.