Keddtől tavaszi menetrend szerint közlekedik a gemenci kisvasút

Vágólapra másolva!
Március 1-től téli-tavaszi menetrend szerint közlekedik a gemenci erdei vasút, amelynek helyreállítása a januári árhullám után nemrég fejeződött be - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel. 
Vágólapra másolva!

A vasúton március 1-től április 22-ig menetrendszerűen naponta csak egy járat indul Pörbölytől Lassi és Malomtelelő állomás érintésével Gyöngyösoldalig, és vissza. A magyarázat szerint a szerelvény az eddiginél későbbi, 10.30-as indulása jobban illeszkedik a Baja-Bátaszék között közlekedő MÁV-járatokhoz. Április 30-tól már napi négy járattal utazhatnak majd a turisták az erdei vasút csaknem teljes hosszán, Keselyűsig.

A vasút nyolc kilométeres szakaszán a pálya helyreállítása után szombaton indultak újra a szerelvények. A helyreállításra azért volt szükség, mert a Duna januári árhulláma a mélyebben fekvő részeken kimosta a sínek alatti kavicságyat - mondta Csontos Péter, a Gemenc Zrt. erdészetvezetője. A munka a teljes szakaszon még nem fejeződött be, ezért Keselyűsig egyelőre nem közlekedik a vonat.

A gemenci vasút vonalán jelenleg a malomtelelői tanösvényen lehet kirándulni, és látogatható az állomástól 200 méterre található megfigyelőtorony is. Itt az aljnövényzet hiánya miatt most mélyebben be lehet látni az erdőbe, így könnyebben megfigyelhetők a védett területen élő vadak - tette hozzá az erdészetvezető.