Javított a hotelfoglaltságon a triatlon-vb

Vágólapra másolva!
Az idén szeptember 8-12. között Budapesten rendezett triatlon-világbajnokság is igazolta a nagy nemzetközi események pozitív hatását a szállodák üzletmenetére. A fővárosi szállodák szobafoglaltsága ebben az időszakban 85,8 százalék volt, ami 14,4 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbi szobafoglaltságának - közölte a Magyar Szállodaszövetség kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A szövetség triatlon-vb-ről készített elemzéséből kiderül: a foglaltság 7,4 százalékponttal volt magasabb sportesemény alatt, mint a teljes szeptember 78,4 százalékos szobafoglaltság, miközben tavaly szeptemberben 68,4 százalék volt a havi átlagos foglaltság.

Az átlag szobaár a világbajnokság alatt 16.320 forint volt, ami 1,1 százalékkal magasabb 2009 ugyanezen időszakának átlagáránál, illetve 10,5 százalékkal haladja meg a budapesti szállodák 2010 szeptemberi átlagárát.

Különösen a magasabb szobafoglaltságnak, és a kissé emelkedő átlagárnak köszönhetően ugrásszerűen emelkedett a REVPAR mutató - vagyis az egy kiadható szobára jutó árbevétel - is. Ez 13.920 forint volt a triatlon-vb idején, 20,4 százalékkal haladta meg a 2009 hasonló időszakát, illetve 20,3 százalékkal az idei teljes szeptember szállodai REVPAR mutatót.