Már 60 ezerért megnézhetjük Gerát

Vágólapra másolva!
A hétvégén Olaszországban is elkezdődött a futballbajnokság, Angliában már három forduló lezajlott az idei pontvadászatban, de még most sem késő, ha gyermekünket, legjobb barátunkat, vagy édesapánkat szeretnénk megajándékozni egy valóban jó focimeccsel.
Vágólapra másolva!

Nyilván izgalmas lehet egy Bari-Palermo meccs is az olasz első osztályban, de azért az olasz foci manapság mégis csak Milánóban kezdődik. A két milánói klubnak hatalmas szurkolótábora van idehaza is, s a San Siroban ősszel vendégeskedik a Juventus és természetesen lesz derby is.

A magyarországi utazási irodák közül több is foglalkozik jegyek és csomagok értékesítésével. Közülük a Quaestor kínálja a legnagyobb választékot. Az olasz meccsek közül itt az október 30-i AC Milan - Juventus és a november 13-i városi derbi, az Internazionale- AC Milan a legizgalmasabb. Mindkét meccsre 69 900 forintos akciós csomagáron lehet elutazni abban az esetben, ha szeptember 10-ig lefoglaljuk a jegyeket.

Forrás: [origo]
A San Siro

A csomag árába két éjszakai szállás tartozik 3 csillagos szállodában reggelivel, a Budapest-Milánó repülőjegy illeték nélkül, illetve egy darab belépőjegy a mérkőzésre a 3. gyűrű hosszanti oldalára. A repülőtéri illeték 29 900 forintba kerül és a biztosításért is külön kell fizetni, csakúgy mint a választható fakultatív programokért.

Egyénileg olcsóbb

A Milan meccseire egyéni szervezésben is eljuthatunk. A jegyeket célszerű a klub honlapjáról megvásárolni, ami sok esetben nem egyszerű a hatalmas érdeklődés miatt. A klub honlapján egy külön menüpontban található meg a jegyvásárlás pontos leírása és az ehhez szükséges feltételek. Érdemes folyamatosan figyelni a honlapot, ugyanis a jegyeket nem lehet folyamatosan megvásárolni, amikor viszont megjelenek az megvásárolható belépők, nem árt gyorsan lépni. Változó, hogy egy kiemelt mérkőzés előtt hány nappal kezdődik meg a külföldi szurkolóknak szóló jegyárusítás, a tavalyi Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre például két héttel a meccs időpontja előtt szereztük meg a jegyeket.

Fontos tudni, hogy egy 2005-ös törvény értelmében a focimeccsekre szóló jegyeken fel kell tüntetni a szurkoló nevét, születési dátumát és személyi izagolványának, útlevelének számát. A jegyvásárláskor ezeket is meg kell adnunk és a törvény értelmében egy névre csupán egy jegy vásárolható. A rendelkezésre a meccsek biztonságos megrendezése miatt volt szükség.

Ha egyénileg tervezzük az utazást, az említett Milan - Juventus meccs napjára egy egyszerű kétcsillagos milánói szállodába már 55 euróért találtunk kétágyas szobát egy éjszakára. Ha repülővel mennénk, a Wizz Airnek csak pénteki indulással van járata, így viszont két éjszakát kell eltöltenünk a városban. A repülőjegy feladott csomagok és foglalási díj nélkül 18 890 forintba kerül, ráadásul a Wizz gépe nem Milánóban, hanem a közeli Bergamóban száll le, innen még meg kell oldani a bejutást, amit a légitársaság által biztosított transzferbusszal meg is tehetünk néhány euró ellenében. A Malévval szombati és pénteki indulással egyaránt 35 200 forintba kerül a jegy adókkal és illetékkel együtt.

Premier league

A hazai irodáknál nem csak az olasz, de a legnépszerűbb angol meccsekre is vásárolhatunk jegyet és csomagokat. Az említett Quaestornál szinte az összes angol első osztályú klub meccseire is foglalhatunk jegyeket és szállást. Természetesen a négy nagy klub meccsei a legnépszerűbbek, de ennek megfelelően a legdrágábbak is, bár a nagy klubok nem kiemelt mérkőzéseire akad olcsó megoldás is. Azért könnyebben és olcsóbban nézhetünk meg egy kevésbé népszerű csapatot élőben. A magyar szurkolók körében elsőszámú kedvenc a londoni kiscsapat, a Fulham, Gera Zoltán együttese.

Forrás: [origo]
A Fulham otthona

Az alacsonyabb kategóriájú ellenfelek ellen természetesen a csomag is olcsóbb, de például a Stoke City elleni meccsre ugyanúgy 59 ezer forintba kerül az utazás mint az Everton, vagy az Aston Villa elleni hazai találkozóra. A csomagba egy éjszakai szállás tartozik háromcsillagos hotelben reggelivel, valamint a meccsre szóló belépő a rövid oldali lelátóra. A jobb rálátást biztosító hosszanti lelátóra szóló jegyek felárasak és az utazás költségét is külön kell megfizetni.

Forrás: AFP

Az Arsenal meccseire a legolcsóbb csomag 57 ezer, a Chelsea mérkőzéseire 74 900, a Manchester Unitedére pedig 52 900 forintba kerülnek, természetesen a szabad helyek függvényében. A Sunderland, a Wigan, vagy a Bogdán Ádámmal felálló Bolton meccseire már 49 900 forintért is van csomag.

Fulham-meccs egyénileg

Gera Zoltán csapatánál maradva, a Fulham meccseire a klub honlapján is válthatunk jegyeket és London esetében a repülőjáratokban is nagyobb a választék, ha nem szervezett úton szeretnénk részt venni. A szeptember 25-i Everton elleni hazai meccsre a klub honlapján 30 fontért vásárolhatjuk meg a legolcsóbb jegyet. A városi rangadónak számító Tottenham Hotspour elleni meccsre a legolcsóbb felnőtt jegy 45 fontba kerül.

A szeptember 25-i meccsre a Wizz Air lutoni járatára 36 ezer forintba kerül a jegy és a lutoni repülőtérről még mintegy 10 font bejutni a városba. A Malév ugyanezen időpontban 70 900 forintért kínáűl jegyet Londonba. A legolcsóbb kétcsillagos szállás a Booking.comon 99 fontba kerül egy éjszakára Fulham kerületben, közel a stadionhoz.

Forrás: [origo]
Szalait is megnézhetjük a Bayern otthonában

A Bundesliga csapatai közül a legnépszerűbb Bayern München legtöbb meccsére már csak várólistás helyek vannak, egyedül a két magyar játékost - Szalai Ádámot és Lőw Zsoltot - is foglalkoztató Mainz elleni találkozóra lehet még venni jegyet 29 900 forintért a Quaestornál. Utazási csomagok itt is vannak szállással, meccsbelépővel 69 900 forintért a legolcsóbb kategóriában.

Münchenbe egyénilag autóval a legolcsóbb utazni, főleg, ha négyen utaznak egy kocsiban. A Viamichelin kalkulációja szerint az útiköltség Budapestről 154 euróba kerül oda-vissza. A Bayern München honlapján a legolcsóbb jegy a Mainz elleni mérkőzésre 15 euróba kerül.

Forrás: AFP

Évek óta rendszeresen rendeznek NFL-mérkőzéseket Európában. A tojásfoci rajongói az idei szezonban október 30-én a londoni Wembley stadionban a San Francisco 49ers és a Denver Broncos mérkőzését tekinthetik meg. Az NFL hivatalos oldalán már nem kaphatók jegyek a meccsre, de a magyar rajongóknak még van lehetőségük élőben megnézni. A csomag nem olcsó, 159 900 forintba kerül egy főre. Ezért az összegért egy éjszakai szállást kapunk háromcsillagos szállodában reggelivel, belépőt a mérkőzésre a Wembley hosszanti lelátójára, illetve részt vehetünk egy NFL-sztárok részvételével rendezett gálavacsorán és a meccs utáni party-n is. Az utazási költséget és a biztosítást itt is külön kell kifizetni.